Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 04:37:19

Поліція затримала грабіжників, які відібрали у жителя Ніжина 20 тисяч доларів США

10.12.2019   08:26Агенцiя

Правоохоронці орієнтували всі наряди груп реагування патрульної поліції Ніжина і сусідніх районів, ввели в дію план «Перехват». Чітко спрацювали камери відеоспостереження, які в межах області утворюють єдину систему – «Мережу безпеки». Нападників затримали за півсотні кілометрів від Ніжина.

8 грудня по допомогу до Ніжинського відділу поліції звернувся 51-річний місцевий житель, у якого двоє чоловіків вирвали з рук сумку з грошима. Потерпілий розповів, що грабіжники втекли з місця події на позашляховику «Фольксваген туарег».

Отримавши повідомлення про злочин, правоохоронці негайно направили в погоню групи реагування патрульної поліції, також були орієнтовані колеги з сусідніх районів області. Про напрямок руху утікачів поліція знала з камер відеоспостереження, що у межах області утворюють єдину систему – «Мережу безпеки».

Зловмисники на потужному позашляховику встигли вискочити на трасу Кіпті – Глухів – Бачівськ в напрямку села Кіпті. Негайно після отримання інформації про злочин в зустрічному напрямку з Кіптів вирушив один з патрульних екіпажів, який ніс службу на автодорозі М-01.

Помітивши, що автодорога перекрита патрулем, лиходії покинули автівку та спробували втекти пішки прямо по полю, але правоохоронці не залишили їм жодного шансу. Ніжинські поліцейські затримали одного із зловмисників, а іншого за кілька хвилин наздогнали патрульні з Кіптів.

 У салоні автомобіля правоохоронці виявили та вилучили гроші потерпілого та ще цілу купу готівки, походження якої належить встановити.

Обоє чоловіків не місцеві. Один з них проживає у Білорусі та до України приїхав наприкінці листопада цього року. Інший - на рік молодший за напарника, 45-річний мешканець одного із селищ на Одещині. Що спонукало чоловіків піти на такий злочин та чи був він єдиний у їх біографії – встановлять слідчі.

Наразі чоловіків затримано у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Їм інкримінують вчинення злочину, передбаченого ч. 4 ст. 186 Кримінального кодексу України (грабіж, вчинений за попередньою змовою групою осіб, у великих розмірах) – карається позбавлення волі на строк від семи до десяти років.

Сектор комунікації поліції Чернігівської області повідомила, що триває досудове розслідування.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.