Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 18:58:15

Оздоровча кампанія 2019 року на Чернігівщині пройшла без спалахів інфекційних хвороб і харчових отруєнь

07.12.2019   10:38Агенцiя

Про це під час засідання профільної міжвідомчої комісії при облдержадміністрації повідомила начальник відділу санітарно-епідеміологічного нагляду та організації розслідування спалахів Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Наталія Вербицька.

За її словами, від початку підготовки до оздоровчої кампанії 2019 року та під час її проведення спеціалісти Держпродспоживслужби взяли участь у 495 перевірках дотримання вимог санітарного законодавства в дитячих закладах оздоровлення і відпочинку.

Для забезпечення належного харчування дітей спеціалістами структурних підрозділів Держпродспоживслужби були розглянуті і погоджені з урахуванням вимог законодавства перспективні меню, а також переліки постачальників харчових продуктів, зареєстрованих у Єдиному державному реєстрі операторів ринку.

На офіційному веб-сайті Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області можна було ознайомитись з переліком основних діючих документів у сфері забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення стосовно дитячих закладів оздоровлення і відпочинку та їх мережею на території Чернігівщини.

За період оздоровчої кампанії 2019 року випадки і спалахи інфекційних хвороб та харчових отруєнь в області не реєструвалися, зазначила Наталія Вербицька.

Під час засідання міжвідомчої комісії представниця Держпродспоживслужби озвучила рекомендації щодо удосконалення організації оздоровлення та відпочинку дітей в літній період  2020 року і зменшення ризиків виникнення у дитячих закладах  спалахів гострих кишкових інфекцій. Зокрема, це стосується матеріально-технічного забезпечення  дитячих закладів згідно із вимогами законодавства, в тому числі санітарного, надання послуг з організації харчування лише за умови реєстрації потужності операторів ринку або отримання експлуатаційного дозволу, налагодження безперебійного постачання якісних і безпечних продуктів та продовольчої сировини, вжиття дієвих заходів щодо підготовки та підбору кваліфікованого персоналу харчоблоків із досвідом роботи в дитячих закладах оздоровлення та відпочинку, недопущення  до роботи  працівників, які  не пройшли обов’язковий медичний огляд.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини