Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 20:33:31

Аудитори виявили порушень на суму 453,1Чернігівські аудитори виявили порушень на суму 453,1 тис. грн у Борзнянській центральній районній лікарні

04.12.2019   12:34Агенцiя

Фахівці Управління Північного офісу Держаудитслужби в Чернігівській області під час ревізії фінансово-господарської діяльності Борзнянської центральної районної лікарні (далі – Лікарня) за період з 01.01.2015 по 31.07.2019 виявили порушень, що призвели до втрат фінансових і матеріальних ресурсів, на суму 453,1 тис. грн.

Лікарня за рахунок коштів загального фонду кошторису покрила видатки на суму 225,0 тис. грн, пов’язані з наданням платних послуг, зокрема заробітну плату лікарів, що задіяні у наданні платних послуг  (проведення попередніх, періодичних, позачергових медичних оглядів кандидатів у водії та водіїв транспортних засобів, а також психіатричних та наркологічних оглядів) та нарахування єдиного соціального внеску на неї.

Окрім того, аудитори виявили низку порушень законодавства під час нарахування та виплати працівникам Лікарні заробітної плати, проведення виплат матеріальної допомоги, перерахунку єдиного соціального внеску на суму 41,9 тис. грн.

Протягом 2017‒2018 років за рахунок коштів медичної субвенції здійснювалися видатки на оплату комунальних послуг КП «Борзна-Комунальник» за вивезення твердих побутових відходів (сухого сміття) на загальну суму 81,4 тис.грн.

Через невключення до рахунків орендарям вартості послуг з утримання орендованих приміщень (прибирання території загального користування, охорона приміщень, обслуговування електро- та каналізаційних мереж), завищено витрати Лікарні на загальну суму 59,2 тис. грн.

Установлено завищення обсягів виконаних ремонтно-будівельних робіт на суму 19,6 тис.грн.

Кошти утриманої заробітної плати із працівників після завершення попереднього бюджетного періоду не перераховувалися в дохід місцевого бюджету, що призвело до недоотримання місцевим бюджетом 17,2 тис. грн.

Лікарня понаднормово провела списання продуктів харчування на суму 3,4 тис. грн та пального на роботу автомобіля на суму 5,4 тис. грн.

За недотримання законодавства з фінансових питань 7  посадових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності.

До об’єкта контролю застосовано захід впливу у вигляді зупинення операцій з бюджетними коштами.

Матеріали ревізії і передано на розгляд до Слідчого управління ГУ НП в Чернігівській області, про результати ревізії поінформовано Борзнянську районну державну адміністрацію.

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини