Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 21:50:18

Урочисто відкрили нову будівлю окружного адміністративного суду

02.12.2019   16:27Агенцiя

29 листопада відбулася церемонія відкриття оновленого приміщення Чернігівського окружного адміністративного суду.

В урочистому заході взяли участь Голова Державної судової адміністрації України Зеновій Холоднюк, Голова Чернігівської обласної державної адміністрації Андрій Прокопенко, ексголова Чернігівської ОДА Валерій Куліч, голова Чернігівського апеляційного суду Геннадій Салай, ексголова цього ж суду, суддя у відставці Садіг Рза Огли Тагієв, голова господарського суду Чернігівської області Микола Фесюра, заступник голови шостого апеляційного адміністративного суду Олена Кузьмишина, прокурор оласті Андрій Парусов, начальник ТУ ДСА України у Чернігівській області Михайло Целуйко, голова Ради адвокатів Галина Якуба, судді у відставці, представники ЗМІ, а також керівники установ, підприємств та організацій, які не тільки займались реконструкцією будівлі, а й братимуть участь у її обслуговуванні.

Щодо самої будівлі, то вона була зведена ще у 1938 році і має довгу історію використання - від школи до адміністративної будівлі для військових.

За словами нинішнього голови суду Юрія Скалозуба, під час реконструкції будівлі було вивезено понад 200 тон землі, яка використовувалася як утеплювач між поверхами, зламано величезну кількість перфораторних свердлів і вивезено близько 50 тон іржавого залізяччя.

За нополегливої злагодженої роботи Голови Державної судової адміністрації України Зеновія Холоднюка, урядовців, депутатів міської ради, голови суду ця будівля була передана у власність ДСА України і розпочата реконструкція.

Як наголосив Зеновій Холоднюк, цю роботу вдалося зробити у максимально стислі терміни, починаючи з кінця 2016 року. У цей період було відпрацьовано технічну документацію, проведено низку погоджень, тендерні процедури і власне ремонтно-будівельні роботи на загальну суму 58 млн. грн. "Відкриття реконструйованої будівлі Чернігівського окружного адміністративного суду - це величезна інвестиція не тільки у систему судоустрою області, це - інвестиція в місто, завдяки якій суттєво змінився архітектурний ансамбль вулиці і відкрилися перспективи для її нового облаштування, але найголовніше, що зроблено, це забезпечено належний доступ громадянам до правосуддя", - підкреслив Голова ДСА України.

За спогадами голови суду Юрія Скалозуба, до проведення ремонту зі стелі текла дощова вода, яку чоловіки-судді між засіданнями виносили у двір відрами. А у перший раз, коли Голова ДСА України Зеновій Холоднюк прибув до цієї будівлі, то не зміг піднятися навіть на другий поверх, бо провалювалися сходи.

Власне реконструкція будівлі була  виконана на підставі проектної документації відповідно до якої відбулося перепрофілювання будівлі в адміністративну будівлю. Так, симетрично по фасаду було прибудовано дві триповерхові добудови розмірами 12 на 6,4 кв. м, господарське приміщення (гараж), надбудовано третій поверх.

Загалом роботи з реконструкції будівлі тривали протягом року.

Дозвіл на виконання будівельних робіт було видано 14 травня 2018 року тоді ж вони практично й розпочалися та закінчилися у червні цього року. Загальна кошторисна вартість робіт становить 57 507 921,73 гривень.

Загальна площа будівлі до реконструкції становила 1461,80 кв. м, після реконструкції збільшилась до 2633,6 кв. м. На сьогодні суд має можливість розмістити до 95 працівників суду, містить 12 залів судових засідань (з них два зали для проведення колегіальних засідань), при них шість нарадчих кімнат. Для зручності відвідувачів суду та відповідно до вимог ДБН усі зали судових засідань розташовані на першому поверсі. На цьому ж поверсі розташована канцелярія по роботі з відвідувачами, де приймаються позовні заяви, документи, кімната для ознайомлення зі справами та роботі з адвокатами.

Крім того, у приміщенні облаштовано 17 робочих кабінетів суддів та приймалень, де розміщуються помічники суддів та секретарі судових засідань. Приміщення суду належним чином обладнане для доступу маломобільних груп населення.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини