Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 10:43:47

У Ніжинському районі тривають оперативні роботи з ліквідації пошкодження газопроводу

02.12.2019   09:11Агенцiя

Без газу залишилось 12 населених пунктів Ніжинського району

Під час проведення сільськогосподарських робіт 28 листопада технікою ТОВ «АПК Магнат» біля села Синдаревське Безуглівської сільської ради було пошкоджено розподільчий міжселищний газопровід високого тиску, діаметром 159 мм, внаслідок чого без газу залишилось 12 населених пунктів Ніжинського району (Крути, Бакланове, Поляна, Талалаївка, Безуглівка, Синдаревське, Курилівка, Пашківка, Переяслівка, Бурківка, Перебудова, Почечине) та 1 населений пункт Ніжинської міської ОТГ (Кунашівка).

29 листопада о 8 годині ранку відбулось розширене засідання позачергової районної комісії ТЕБ та НС під керівництвом голови райдержадміністрації Вячеслава Івашина, за участю директора Департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи облдержадміністрації Сергія Болдирева та директора Департаменту житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу облдержадміністрації Володимира Кривенка, керівників спеціалізованих служб, голів сільських рад, представників структурних підрозділів райдержадміністрації.

Рішенням районної комісії ТЕБ та НС зобов’язано:

1. Ніжинському відділенню ПАТ «Чернігівгаз» відновити пошкоджений газопровід.  У найближчі дні здійснити заходи щодо підключення абонентів до системи газопостачання.

2. Управлінню соціального захисту Ніжинської райдержадміністрації вжити заходів щодо надання допомоги соціально вразливим верствам населення.

 У Ніжинській центральній районній лікарні передбачені місця для надання їм та дітям медичної допомоги. Крім того, для дітей із родин, що опинились у складних життєвих обставинах, зарезервовано місця у Ніжинському центрі соціально-психологічної реабілітації дітей та є можливість направити їх на відпочинок до санаторію «Зелений гай»   м. Чернігів.

Освітній процес у школах і навчально-виховних комплексах не припинено. Надалі будуть прийняті відповідні рішення.

У приміщеннях сільських рад функціонують пункти обігріву.

28 листопада, поблизу села Синдаревське Ніжинського району під час проведення польових робіт пошкоджено державний розподільчий міжселищний газопровід високого тиску.

Витоку газу немає.

На місце події виїхали директор Департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи Чернігівської ОДА Сергій Болдирев та директор Департаменту житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу Володимир Кривенко. Відбулося оперативне засідання Ніжинської районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Працівники Ніжинського відділення ПАТ «Чернігівгаз» наразі усувають пошкодження. Для дотримання безпеки помешкання жителів сіл відключають від газових мереж. Одразу ж після завершення ремонтних робіт і обов’язкової перевірки газопроводу на герметичність почергово запуск газу буде відновлено.

Тож усім відключеним абонентам варто зберігати спокій. Відповідально ставитись до пожежної і особистої безпеки при обігріву своїх домівок пічним опаленням чи електрообігрівачами.

До речі, на сьогодні не припинено освітній процес у школах і дитсадках у зв’язку з дотриманим температурним режимом у приміщеннях. Подальші дії будуть вживатися відповідно до ситуації.

У будівлях сільських рад відкриті пункти обігріву.

Соціальні працівники здійснюють обхід домівок соціально вразливих верств населення. У разі потреби вони можуть отримати відповідну допомогу у Ніжинській центральній районній лікарні. Для дітей із родин, які опинились у складних життєвих обставинах, зарезервовано місця у Ніжинському центрі соціально-психологічної реабілітації дітей. Також є можливість направити дітей на відпочинок до санаторію «Зелений гай».

Телефон гарячої лінії для вирішення проблемних питань: (04631) 7-31-29 (приймальня Ніжинської РДА).
 

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

18 квітня у Чернігові День жалоби

18 квітня у Чернігові День жалоби 09:54

Для вшанування пам'яті загиблих внаслідок ракетного обстрілу російськими військами нашого міста 17 квітня 2024 року у Чернігові 18 квітня оголошено Днем жалоби. Відповідне розпорядження підписав в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако.

18 квітня: цей день в Україні і світі

18 квітня: цей день в Україні і світі 08:52

ДЕНЬ 785 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 785 RUSSIAN AGRESSION

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини