Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 17:12:13

У міській раді заслухали звіт про роботу Служби у справах дітей Деснянського району

27.11.2019   09:55Агенцiя

У Деснянському районі міста Чернігова проживає 24 тисячі дітей. На жаль, 220 із них є дітьми-сиротами або позбавленими батьківського піклування. З них 194 виховуються в сім’ях, але 26 перебувають у школах-інтернатах, реабілітаційних центрах, лікарнях, ліцеях, коледжах. Контроль за умовами проживання і виховання таких дітей здійснює Служба у справах дітей районної у місті ради.

Володимир Грецький

Володимир Грецький

Про роботу цієї служби 26 листопада на міській розширеній щотижневій нараді звітував голова районної ради Володимир Грецький.

Служба у справах дітей забезпечує реалізацію державної політики з питань соціального захисту дітей і запобігання дитячій бездоглядності та безпритульності. Фахівці служби проводять рейди, перевірки, реагують на звернення щодо неповнолітніх, займаються питаннями їх  соціального і правового захисту.

Зокрема, служба виявляє і ставить на облік дітей, які виховуються в сім’ях, де батьки ухиляються від виконання батьківських обов’язків (зараз на цьому обліку 52 дитини) і дітей, які зазнали насильства в сім’ях (3 дитини на обліку). Умови проживання дітей у таких сім’ях систематично перевіряють, з батьками намагаються вести профілактичну роботу. Якщо заходи впливу не діють – служба готує матеріали і звертається до суду з позовом про позбавлення батьківських прав по відношенню до дітей. У 2019 році в Деснянському районі Чернігова довелося подати 7 таких позовів.

Одночасно здійснюється допомога тому, щоби якомога більше дітей були влаштовані в сімейні форми виховання. У цьому районі розташовані 2 дитячих будинки сімейного типу, створених минулого року. Там виховуються 17 дітей. Окрім того, є 4 прийомні сім’ї, у яких виховується 9 прийомних дітей.

У 2019 році троє дітей тут були всиновлені, у три родини. Таким же був цей показник і в позаминулому році. Зараз у районі є ще дві родини кандидатів в усиновлювачі, які хочуть всиновити по одній дитині віком до 6 років. Разом з тим, дітей з цього району, які виховуються в державних закладах і можуть бути усиновлені – 19.

Дітей, які через збіг трагічних обставин позбавлені батьківського піклування, у районі намагаються додатково підтримувати: влаштовуються екскурсії, вручаються подарунки першокласникам до 1 вересня, грошова допомога до випускного вечора, заохочення за успіхи в навчанні, повідомила прес-служба Чернігівської міської ради.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини