Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 10:10:22

За втручання прокурора із забудовника стягнуто 315 тис грн коштів пайової участі для розвитку інфраструктури міста

20.11.2019   07:47Агенцiя

Реалізуючи функцію представництва інтересів держави в суді прокуратурою області вжито заходів представницького реагування до стягнення із забудовника пайового внеску на розвиток інфраструктури населеного пункту в сумі 315 тис грн.

Як встановлено, в місті Мена суб’єктом господарювання розпочато будівництво приміщення для здійснення підприємницької діяльності.

Згідно договору про пайову участь,  на розвиток інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури міста забудовник мав перерахувати до місцевого бюджету 8% від вартості будівництва до 20.07.2018 у зв’язку із розстрочкою платежів.

Водночас, після завершення будівництва, введення об’єкта в експлуатацію та сплати лише першого платежу забудовник фактично відмовився від подальшого виконання взятих на себе зобов’язань. За таких обставин прокурор звернувся з позовом до суду з вимогою перерахування забудовником до місцевого бюджету Менської міської ради 315 тис грн.

Надавши ґрунтовну оцінку доводам сторін, Господарський суд Чернігівської області визнав позов обґрунтованим та задовольнив, проте це рішення було оскаржено відповідачем в апеляційному порядку.

Дослідивши аргументацію сторін, постановою Північного апеляційного господарського суду у задоволенні апеляційної скарги відмовлено повністю.

Усвідомлюючи необхідність виконання рішення суду, відповідачем в добровільному порядку направлено листа до Менської міської ради з проханням надати реквізити  для перерахунку 315 353 грн коштів. Таким чином, бюджет міської ради буде поповнено на вказану суму.

Подальша робота з цих питань триває, повідомила прес-служба прокуратури Чернігівської області.

Останні новини Чернігівщини

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність, коли 30 березня 2023 року знімальній групі місцевого телеканалу “Дитинець” бізнесмен та екскандидат у депутати Сергій Берестовий зламав камеру та перешкоджав проводити зйомку.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.

Станція технічного обслуговування "GARAGE" у Чернігові 09:38

Завдяки програмі «Власна справа» урядового проєкту єРобота тисячі українців вже здійснили свої мрії про власний бізнес. Ми радіємо кожній новій підприємницькій ініціативі і пишаємося кожним грантером.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:23

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 2 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

Рух автотранспорту по вулиці Любецькій планують відкрити у травні 09:11

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 24 квітня погодив дозвіл на продовження перекриття вул. Любецької від Ріпкинської до Широкої до 31 травня 2024 року.