Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 17:41:11

Чернігівський міський голова привітав студентів ЧНТУ із Міжнародним днем студента

15.11.2019   10:18Агенцiя

Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко 14 листопада, привітав молодь із Міжнародним днем студента. Урочистості проходили в актовій залі Чернігівського національного технологічного університету та зібрали багато поважних гостей.

Спочатку студентів привітав ректор ЧНТУ Сергій Шкарлет, він наголосив, що дуже радий, оскільки студенти зробили свій вибір і навчаються саме в Чернігові і в цьому університеті.

Чернігівський міський голова, звертаючись до молодих людей, побажав успіхів, цілеспрямованості, а також, щоб увесь проведений час в університетських стінах був цікавим.

- Коли я знаходжуся серед молоді, я пригадую свої студентські роки. Молодість - це такий божий дар, який, на жаль, швидко проходить. Тож запам’ятовуйте кожен день перебування у ВУЗі. Адже це ви будете пригадувати решту свого життя. Надалі ви будуватимете свою кар’єру, своє життя уже там, де вам буде краще. Але, спираючись на свій досвід, хочу зазначити, що завжди найбільші здобутки та досягнення людина може отримати тільки на своїй рідній землі, - сказав Владислав Атрошенко.

Міський голова також висловив слова подяки студентам та викладачам за активну участь у розробці багатьох питань життєдіяльності міста. Зокрема, за розробку транспортного сполучення у місті, виготовлення міської малої сцени, а також за розробку системи керування освітленням міста.

Після привітань Владислав Атрошенко та Сергій Шкарлет кращим студентам вручили Подяки від університету. А після цього вручалися нагороди переможцям конкурсу «Кращий студент ЧНТУ - 2019» у різних номінаціях.

Чернігівський національний технологічний університет - багатопрофільний вищий навчальний заклад четвертого рівня акредитації, до складу якого входять 6 навчально-наукових інститутів та 2 коледжі. На даний час тут навчається понад 8 тисяч студентів.

Навчально-виховний процес забезпечують 405 науково-педагогічних працівників, з них: 50 - докторів наук та 245 – кандидатів наук. Університет готує фахівців за 80 спеціальностями освітніх ступенів: «молодший бакалавр», «бакалавр», «магістр», «доктор філософії». Тут функціонують більше 10 наукових шкіл в галузі технічних і економічних наук, 5 спеціалізованих вчених рад по захисту доктора (кандидата) наук. Ведеться перепідготовка та підвищення кваліфікації фахівців. Університет здійснює підготовку іноземних студентів за 6-ма освітніми програмами англійською мовою. Також в університеті реалізується військова підготовка студентів за програмою підготовки офіцерів запасу. Освітній процес університету сертифікований за міжнародним стандартом якості ISO 9001:2015.

За рейтингом університетів «Scopus», який складається за кількістю наукових публікацій співробітників навчального закладу та кількістю цитувань їх праць, Чернігівський національний технологічний університет посідає 41 місце. За консолідованим рейтингом вузів України - 2019, який включає 240 закладів вищої освіти України, ЧНТУ посів 51 місце. За результатами вступної кампанії-2019 за кількістю поданих заяв - 56 місце. В рейтингу університетів "Топ 200 Україна" ЧНТУ за рік піднявся на 34 місць та посів 59 місце, інформує прес-служба Чернігівської міської ради.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини