Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 12:18:24

Як створити безпечне інформаційне середовище? Говорили з Андрієм Куликовим

14.11.2019   09:48Агенцiя

Питання інформаційної безпеки та активізації місцевих медіа як однієї з її складових представники ЗМІ Чернігівщини обговорили під час спілкування з відомим журналістом, медіаекспертом, співзасновником «Громадського радіо» Андрієм Куликовим.

Ініціатором зустрічі став Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації. Його директор Ігор Слезко поінформував, що зустріч організовано на виконання обласної Програми підтримки розвитку інформаційної та видавничої сфер Чернігівщини, висловив сподівання, що практику спілкування місцевих журналістів з фахівцями всеукраїнського та міжнародного рівня буде продовжено, подякував телерадіокомпанії «Свобода ФМ» за сприяння в організації зустрічі.

— Інформаційна безпека — поняття набагато ширше, ніж зазвичай вважають, — зазначив Андрій Куликов. — Мільйони людей саме від журналістів дізнаються про прийнятний спосіб поведінки. …І якраз розвиток місцевих медіа є ключем до максимальної поінформованості суспільства.

На значній частині Чернігівщини, особливо на прикордонних її територіях, переважає російський (або білоруський) контент. Питання: як ефективно протидіяти такій пропаганді?

На думку Андрія Куликова, — тільки створенням якісного власного інформаційного продукту. Адже заборона у даному випадку не дасть бажаного результату або він буде нетривалим. Тож на зміну пропагандистським каналам РФ мають прийти вітчизняні, цікаві саме для українського глядача або слухача. І кому, як не місцевим журналістам, краще знати, що цікавить людей у Сіверській глибинці.

Обговорили у діалозі і роль журналіста у житті суспільства, адже протягом кількох останніх років її свідомо применшували. Зійшлися на думці, що основне завдання медійників — доносити до людей правду. Не брехати і не замовчувати. Тільки так можна створити безпечне інформаційне середовище, протидіяти фейкам та антиукраїнській пропаганді.

Хочеш, щоб тебе почули, починай з головного, радить медіаексперт. Адже люди мають безліч своїх проблем і їх, здебільшого, мало цікавить чиясь окрема думка. Андрій Куликов поділився з присутніми корисними історіями з власного журналістського досвіду та надав практичні поради з організації місцевого радіомовлення, яке, на його думку, є найбільш ефективним та доступним регіональним ЗМІ, найближчим до людей, їх потреб у поінформованості та можливості висловитись.

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

18 квітня у Чернігові День жалоби

18 квітня у Чернігові День жалоби 09:54

Для вшанування пам'яті загиблих внаслідок ракетного обстрілу російськими військами нашого міста 17 квітня 2024 року у Чернігові 18 квітня оголошено Днем жалоби. Відповідне розпорядження підписав в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако.

18 квітня: цей день в Україні і світі

18 квітня: цей день в Україні і світі 08:52

ДЕНЬ 785 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 785 RUSSIAN AGRESSION

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини