Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 16:41:49

Чернігівські військові випробовували зенітні керовані ракети

14.11.2019   08:34Агенцiя

Чернігівські фахівці Державного науково-дослідного інституту випробувань і сертифікації озброєння та військової техніки на Державному випробувальному полігоні “Ягорлик”, що на Херсонщині, провели випробування зенітних керованих ракет 9М83 та 9В55К(Р), що використовуються в зенітних ракетних комплексах С-300-В1 та С-300 ПС.

Мета випробувань - оцінка основних технічних характеристик ракет, відповідність їх технічним вимогам, які висуваються під час їх експлуатації та зберігання. Основне призначення таких керованих ракет - ураження літаків в умовах інтенсивної радіопротидії.

В ході досліджень військові використовували ракети із закінченими термінами служби,  з подальшим продовженням ресурсу їх застосування, які за результатами випробувань в подальшому надійдуть до військових частин.

Заміри всіх випробувань проводились за допомогою унікальної багатофункціональної радарної системи MFTR 2100/40, яка призначена для точних вимірювань траєкторій стрільби боєприпасів усіх видів, зокрема точність фахівцями визначалась до міліметрів, тисячних частин градуса, тощо. Поряд з цим військові оцінювали готовність безпілотних літальних апаратів, які використовувались в якості  мішеней.

Кульмінацією випробувань стала бойова стрільба, під час якої перевірялось функціонування зенітних керованих ракет і зенітних ракетних комплексів, оцінювалась їх готовність до виконання завдань за призначенням.

Наразі  триває опрацювання всіх отриманих даних та підготовка технічної документації. В подальшому будуть розроблені рекомендації щодо можливості застосування зенітних керованих ракет 9М83 та 9В55К(Р) у війську.

Водночас чернігівські спеціалісти  випробовували зенітний ракетний комплекс С-125-2Д1, який був розроблений підприємством "Аеротехніка - МЛТ". Він призначений для боротьби із сучасними засобами повітряного нападу в умовах складної завадової обстановки.

Ігор Березинський, спеціальний кореспондент (м.Чернігів) Інформагентства МО України «АрміяInform»

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

18 квітня у Чернігові День жалоби

18 квітня у Чернігові День жалоби 09:54

Для вшанування пам'яті загиблих внаслідок ракетного обстрілу російськими військами нашого міста 17 квітня 2024 року у Чернігові 18 квітня оголошено Днем жалоби. Відповідне розпорядження підписав в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако.

18 квітня: цей день в Україні і світі

18 квітня: цей день в Україні і світі 08:52

ДЕНЬ 785 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 785 RUSSIAN AGRESSION

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини