Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 05:00:46

Позачергове засідання виконавчого комітету Ніжинської міськади

12.11.2019   16:27Агенцiя

12 листопада відбулося позачергове засідання виконавчого комітету під головуванням міського голови Анатолія Лінника.

У засіданні взяли участь 10 членів виконавчого комітету, заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Сергій Дзюба, радник міського голови Сергій Осадчий, керівники управлінь та відділів виконавчих органів ради.

На порядок денний винесено одне питання «Про приватизацію нежитлової будівлі, що розташована за адресою: м. Ніжин, вул. Березанська, будинок, 104 б, шляхом  викупу» .

Начальник відділу комунального майна управління комунального майна та земельних відносин Ніна Федчун проінформувала, що враховуючи те, що на аукціон подано заяву від одного покупця, продаж буде  здійснено шляхом викупу даного об`єкту, подається на розгляд виконавчого комітету Ніжинської міської ради даний проект рішення. Терміновість даного рішення полягає в тому, що сьогодні останній день його прийняття. Всі законодавчо визначені процедури пройдено у встановлені терміни, гарантійний і реєстраційний внески внесено.

Рішення прийнято одноголосно.

У "Різному" розглянули два листа-звернення.  Виконавчий комітет Ніжинської міської ради звертається до депутата Верховної Ради України Зуба В.О. щодо фінансового забезпечення Ніжинської громадим. У тексті звернення йде мова про те, що виконавчий комітет Ніжинської міської ради занепокоєний  можливими змінами джерел доходів в бюджеті Ніжинської міської об’єднаної територіальної громади в 2020 році через те, що у Верховній Раді України вирішується питання зарахування частини, а саме 13,44% акцизного податку з виробленого в Україні пального та акцизного податку з вивезення на митну територію України пального до місцевих бюджетів. За окремими пропозиціями в наступному році даний податок планують зараховувати до Державного бюджету без відрахування частки місцевим бюджетам. В доходах бюджету Ніжинської міської об’єднаної територіальної громади в 2019 році становив 10,7 млн. грн.

Друге звернення буде направлено до Прем’єр-міністр України Гончарука О.В. та голови Верховної Ради України Разумкова Д.О. щодо фінансового забезпечення потреб мешканців громади. У зв’язку з тим, що поданий проект Державного Бюджету на 2020 рік зменшує доходи місцевого самоврядування всупереч тому, що протягом останніх років значно збільшені повноваження та сфери відповідальності громад. Передбачений місцевим бюджетам ресурс не дозволить органам місцевого самоврядування виконувати власні та делеговані повноваження, унеможливить надання послуг громадянам та суттєво обмежить доступ громадян в медичному обслуговуванні, соціальному захисті та освіті.

Дані звернення підтримані одноголосно.

Міський голова Анатолій Лінник повідомив, що завдяки спільним зусиллям міської влади, мешканців та Народного депутата України Валерія Зуба вдалося врегулювати питання щодо закриття Обласного КЛПЗ "Ніжинський протитуберкульозний диспансер". «Це доводить, що спільними зусиллями та діями ми можемо досягати результату»- наголосив Анатолій Валерійович. Мер подякував депутату Верховної Ради України Зубу Валерія Олексійовичу за підтримку та принципову позицію у вирішенні даного питання. Протитуберкульозний диспансер працює на тих умовах, на яких і працював, його фінансування здійснюється з обласного бюджету. Протитуберкульозний диспансер працює в звичному режимі, в тому ж приміщені, за адресою: вул.Козача,80.

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини