Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 04:48:57

Служба зайнятості допомагає здобути затребувану на ринку праці професію

12.11.2019   13:36Агенцiя

А чи знаєте ви, що в службі зайнятості можна безкоштовно здобути нову професію чи підвищити кваліфікацію? Протягом січня-жовтня 2019 року на Чернігівщині майже 3 тисячі безробітних громадян скористалися цією можливістю.

«Всі навчалися на замовлення роботодавців, тобто під гарантоване працевлаштування, - говорить директор Чернігівського обласного центру зайнятості Лідія Падалка. - Здобували переважно робітничі професії в сфері обслуговування, будівництва, торгівлі, сільського господарства, громадського харчування тощо. Так, популярними були такі професії, як оператор котельні, кухар, водій навантажувача, машиніст (кочегар) котельні, електрогазозварник, електрозварник ручного зварювання, електромонтер з ремонту на обслуговування електроустаткування, сировар, машиніст холодильних установок, штукатур, манікюрник тощо».

За направленням служби зайнятості безробітні вчаться на базі професійно-технічних навчальних закладів області, у роботодавців, а ще - в центрах професійно-технічної освіти державної служби зайнятості, що діють в 11 областях України. Зокрема, в Сумському, Рівненському та Одеському центрах професійно-технічної освіти державної служби зайнятості проходили професійне навчання  1830 наших земляків.

Крім того, служба зайнятості пропонує отримати ваучер на навчання і здобути нову професію чи підвищити кваліфікацію за рахунок Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття громадянам віком старше 45 років, які мають професійно-технічну або вищу освіту, не менше 15 років страхового стажу та не досягли пенсійного віку. А також особам, звільненим з військової служби (крім військовослужбовців строкової служби), учасникам АТО та внутрішньо переміщеним особам. Щоправда, цією послугою не можуть скористатися офіційно зареєстровані безробітні.

Цього року за ваучерами навчалися 26 громадян. Всі віком старше 45 років. З них 16 жінок здобували професію швачки, 10 – кухар та 7 – на кондитер. Крім того, 2 чоловіків вчилися на монтажників  гіпсокартонних конструкцій і 1 - на тракториста.

 

 


Інформацію підготувала провідний фахівець із зв’язків з громадськістю та пресою відділу інформаційної роботи Чернігівського обласного центру зайнятості Валентина Федусь

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини