Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 04:39:31

На трасах Чернігівщини цьогоріч буде встановлено 11 демпферних систем

12.11.2019   09:16Агенцiя

Продовжуємо впроваджувати сучасні підходи у безпеці дорожнього руху. Цьогоріч на автошляхах державного значення Чернігівської області буде встановлено одинадцять демпферних систем - амортизаційних пристроїв, що слугують для мінімізації наслідків ДТП та збереження життя людей.

У 2019 році у Чернігівській області демпферні системи встановлюються на автошляхах:
- М-01 Київ-Чернігів-Нові Яриловичі - 7 шт.;
- М-02 Кіпті-Глухів-Бачівськ - 2 шт.;
- Н-27 Чернігів-Мена-Сосниця_Грем - 2 шт.

Наразі вже виконані роботи з монтажу трьох демпферів на дорозі М-01 Київ-Чернігів-Нові Яриловичі. Два у селі Прогрес та один у селі Красилівка.

Для монтажу наступних чотирьох демпферних систем вже підготовлено фундамент. Дві локації у Топчіївці (дорога М-01 Київ-Чернігів-Нові Яриловичі). І ще дві на автошляху Н-27 Чернігів-Мена-Сосниця-Грем'яч (біля повороту на трасу Н-28 Чернігів-Городня-Сеньківка).

Як працює такий амортизатор? Під час лобового зіткнення демпферна система поглинає енергію удару шляхом поступової деформації внутрішніх елементів, які призводять в дію зовнішні балки, складаючи їх телескопічно.  Найголовніше - не прошиває машину наскрізь. Можливість травмування водія та пасажирів під час зіткнення зводиться до мінімуму. При бічних наїздах система функціонує, як стандартне дорожнє бар'єрне огородження.

Чернігівська область стала однією із перших, де почали застосовувати демпферні системи для підвищення безпеки дорожнього руху. У 2018 році перший такий амортизатор було вмонтовано на автошляху М-01 Київ-Чернігів-Нові Яриловичі на південному під'їзді до Чернігова. Вже у березні 2019 року демпфер, встановлений на виїзді з Іванівки, пройшов перше випробування на практиці. Внаслідок зіткнення з автівкою система деформувалась, при цьому зберігши життя людей, що їхали в автомобілі (детальніше у сюжеті програми "Джедаї".

Що буває коли автівка на швидкості зіштовхується зі звичним металевим відбійником, можна побачити на прикладі ДТП, що сталася наприкінці жовтня у Київській області біля селища міського типу Пісківка (фото ГУ ДСНС України в Київській області). Водій легкового автомобіля не впорався з керуванням та здійснив наїзд на металевий відбійник, який прошив машину наскрізь. В результаті ДТП одна пасажирка загинула на місці, двох потерпілих шпиталізували. Якраз для уникнення таких наслідків аварій слугують демпферні системи, розмішені перед відбійниками.

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини