Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 03:45:04

Про свободу від насильства – на тематичній конференції

29.10.2019   13:46Агенцiя

На Чернігівщині протягом 2019 року зафіксовано 2064 звернення щодо фактів домашнього насильства, з яких 95% — від жінок. Порівняно з аналогічним періодом минулого року загальна кількість звернень збільшилась на 7%. Втім, дані не можна вважати абсолютно точними, адже вони фіксують лише офіційні звернення до органів поліції та органів виконавчої влади.

Як протидіяти жорстокому поводженню та домашньому насильству, в Чернігові вкотре обговорили науковці, представники профільних обласних та міських служб, громадських організацій, що опікуються цією тематикою.

Науково-практичну конференцію «Протидія домашньому насильству: реалії і перспективи» провів Навчально-науковий інститут права Чернігівського національного технологічного університету за підтримки обласної державної адміністрації.

У рамках заходу працювали панельні дискусії, під час яких провідні українські фахівці з питань протидії насильству розповіли про утвердження ненасильницької ідеології в суспільстві, соціально-психологічну роботу з особами, які постраждали від домашнього насильства, та інтервенційні програми для винуватців.

Підіймалося питання про роль громади у вирішенні проблеми домашнього насильства (соціальне партнерство).

Як повідомив заступник директора Департаменту сім’ї, молоді та спорту Чернігівської ОДА В’ячеслав Голуб, фахівці департаменту спільно з представниками правоохоронних органів, соціальних служб та громадських організацій за останні два роки побували майже в усіх об’єднаних територіальних громадах. Мета: відпрацювати механізми оперативного реагування на факти насильства у сім’ї та надання комплексної допомоги постраждалим особам. Наразі в області діють 24 мобільні бригади соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та насильства за ознакою статі.

Також учасники заходу говорили про особливості соціально-правового захисту осіб, які стали жертвами домашнього насильства.

Науково-практична конференція організована у рамках реалізації обласної Програми сприяння розвитку інститутів громадянського суспільства на 2016-2020 роки «Чернігівська громада».

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.