Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 07:11:44

Дайджест новин Фонду соціального страхування України

19.10.2019   08:08Агенцiя

Чернігівський монітор, спільно з управлінням виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернігівській області, запустили щотижневий інформаційний дайджест новин Фонду, в якому мова буде йти про зміни в законодавстві, обслуговуванні страхувальників та застрахованих осіб Чернігівщини та інші новини.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН ФОНДУ СОЦІАЛЬНОГО СТРАХУВАННЯ УКРАЇНИ

З 15 ПО 18ЖОВТНЯ 2019 РОКУ

 

15.10.2019

 

УПРОДОВЖ ТРЬОХ КВАРТАЛІВ ФОНД ПРОФІНАНСУВАВ

6,2 МЛРД ГРН ЩОМІСЯЧНИХ СТРАХОВИХ ВИПЛАТ

 

За оперативними даними упродовж 9 місяців 2019 року Фонд соціального страхування України щомісяця фінансував страхові виплати для 205,7 тисяч потерпілих на виробництві та членів їх сімей. Загальна сума виплат за цей період склала 6,2 млрд гривень.

Порівняно з трьома кварталами 2018 року видатки Фонду за цим напрямом зросли на 9,7%.

Право потерпілого на отримання допомоги настає з дня визначення МСЕК стійкої втрати професійної працездатності внаслідок нещасного випадку на виробництві або професійного захворювання.

Нагадаємо, щомісячна страхова виплата встановлюється відповідно до ступеня втрати професійної працездатності та середньомісячної заробітної плати потерпілого перед настанням страхового випадку.

При цьому максимальний розмір щомісячної страхової виплати не повинен перевищувати 10 розмірів прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб, на дату настання права на страхову виплату.

Мінімальний розмір призначеної щомісячної страхової виплати потерпілому у перерахунку на 100% втрати професійної працездатності не може бути меншим за прожитковий мінімум, встановлений для працездатних осіб, на дату настання права на страхову виплату.

                                                                      

18.10.2019

 

У ФОНДІ ПРОВЕЛИ ТЕХНІЧНІ КОНСУЛЬТАЦІЇ

З ЕКСПЛУАТАЦІЇ ПІДСИСТЕМ «СТРАХОВІ ВИПЛАТИ»

 

У виконавчій дирекції Фонду соціального страхування України відбулись технічні консультації з питань дослідної роботи групи підсистем «Страхові виплати» Єдиної інформаційно-аналітичної системи (ЄІАС) Фонду. Підсистеми були створені з метою уніфікації програмного забезпечення, а також оптимізації ведення інформації щодо потерпілих на виробництві та осіб, які мають право на страхові виплати у разі смерті потерпілого. Зокрема, розширено можливості та функціонал ЄІАС. Станом на сьогодні проходить дослідна експлуатація підсистем.

У заході взяли участь начальник управління інформаційного забезпечення виконавчої дирекції Фонду Роман Яхимович, начальниця управління страхових виплат та матеріального забезпечення виконавчої дирекції Фонду Світлана Зарубіна, керівники та фахівці профільних відділів, а також запрошені   спеціалісти, які супроводжують роботу ЄІАС Фонду.

Учасники обговорили деталі та нюанси роботи групи підсистем «Страхові виплати», стан виконання календарного плану їх дослідної експлуатації.

Фахівці управлінь виконавчої дирекції Фонду в областях та місті Києві отримали відповіді та консультації з питань внесення даних до підсистем.

 

Прес-служба Фонду соціального страхування України

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини