Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 10:14:43

Чернігівський ТІЦ відповідає міжнародному стандарту ISO-14785

18.10.2019   09:44Агенцiя

Чернігівському туристично-інформаційному центру (ТІЦ) виповнюється рік. Заслуженим подарунком до першої річниці стало здобуття сертифікату на відповідність стандарту ISO-14785.

Це міжнародний стандарт для діяльності туристичних інформаційних центрів. Він містить критерії щодо внутрішнього і зовнішнього стану, підготовки персоналу в центрі, безкоштовних і платних послуг у ньому та іншого.

Зокрема, у стандарті є критерії як має виглядати зовнішня сторона центру, що має бути з інформаційних матеріалів (які карти, які буклети, яка довідкова інформація), що має знати персонал, на які питання він має відповідати, на яких мовах він має відповідати, що турист має побачити в центрі коли він зачинений тощо.

Сертифікація проводиться незалежним аудитором – швейцарською компанією SGS. ТІЦ Чернігова став другим в Україні після запорізького, який пройшов цю сертифікацію.

17 жовтня сертифікат у приміщенні центру чернігівцям особисто вручив керівник Національної туристичної організації України Іван Ліптуга. Прийняв документ від імені міста заступник чернігівського міського голови Олександр Ломако.

Принагідно він подякував усім працівникам і волонтерам чернігівського ТІЦ за їх роботу. І наголосив на тому, що Чернігів – це гостинне місто, яке дуже радо всім: і туристам, і підприємцям, які приїжджають розпочати свою справу, і всім гостям.

У свою чергу, Іван Ліптуга відзначив, що Туристично-інформаційний центр у Чернігові є прикладом для багатьох інших. Зокрема, тому, що до сертифікації він підготувався і всі критерії виконав за буквально три місяці.
- Взагалі міжнародні стандарти – це мінімальна планка для діяльності будь-яких суб’єктів туристичної діяльності. І задача полягає в тому, щоби всі суб’єкти туристичної діяльності на ланцюгу туристичного продукту – тобто і транспортні компанії, і заклади розміщення, і заклади харчування, і гіди-екскурсоводи – відповідали певним критеріям. Тому що турист сприймає дистинацію (географічну територію, що може задовольняти його потреби як туриста) як єдиний продукт, - зауважив він.

З нагоди першої річниці чернігівський Туристично-інформаційний центр проводить різні святкові заходи сьогодні і завтра. Але його поточна робота триває як і завжди. Адреса чернігівського ТІЦ - вул. Шевченка, 9, інформує пресслужба Чернігівської міської ради.

Останні новини Чернігівщини

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність, коли 30 березня 2023 року знімальній групі місцевого телеканалу “Дитинець” бізнесмен та екскандидат у депутати Сергій Берестовий зламав камеру та перешкоджав проводити зйомку.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.

Станція технічного обслуговування "GARAGE" у Чернігові 09:38

Завдяки програмі «Власна справа» урядового проєкту єРобота тисячі українців вже здійснили свої мрії про власний бізнес. Ми радіємо кожній новій підприємницькій ініціативі і пишаємося кожним грантером.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:23

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 2 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

Рух автотранспорту по вулиці Любецькій планують відкрити у травні 09:11

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 24 квітня погодив дозвіл на продовження перекриття вул. Любецької від Ріпкинської до Широкої до 31 травня 2024 року.