Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 08:12:21

Господарський суд області призначив судову експертизу прав інтелектуальної власності

17.10.2019   14:43Агенцiя

У провадженні Господарського суду Чернігівської області знаходиться справа № 927/94/19 за позовом DTEK HOLDINGS LIMITED (ДТЕК ХОЛДІНГС ЛІМІТЕД), за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні позивача: Державної фіскальної служби України, до BLACKBERRY LIMITED (Блекберрі Лімітед) та фізичної особи – підприємця Антоненко Олександра Володимировича про припинення порушення прав інтелектуальної власності.

Позивач просить суд зобов’язати відповідачів припинити порушення його прав інтелектуальної власності на торговельну марку «D.TEK» шляхом припинення використання всіма доступними способами позначення «DTEK» на території України; а також зобов’язати фізичну особу – підприємця вилучити з цивільного обороту та знищити весь наявний у нього товар – мобільні телефони, чохли, аксесуари, на яких міститься позначення «DTEK».

В обґрунтування заявлених позовних вимог позивач посилається на порушення відповідачем - 1 його прав інтелектуальної власності на знак для товарів та послуг шляхом використання без отримання дозволу позначення «DTEK», що використовується у назві смартфонів BlackBerry DTEK50 та BlackBerry DTEK60, та є схожим із зареєстрованим знаком «D.TEK» настільки, що їх можна сплутати.

Щодо обґрунтування позовних вимог, заявлених до відповідача - 2, позивач зазначає, що він не надав відповідачеві дозволу на використання знаку для товарів та послуг «DTEK» шляхом поширення на території України позначення «DTEK» в назві мобільних телефонів, а тому використання відповідачем - 2 позначення «DTEK», що схоже із зареєстрованим знаком «D.TEK» настільки, що їх можна сплутати, є порушенням прав інтелектуальної власності позивача на знак для товарів та послуг.

У підготовчому засіданні 15.10.2019 суд  частково задовольнив клопотання позивача та призначив у справі судову експертизу у сфері інтелектуальної власності щодо дослідження, пов’язаного з торговельними марками (знаками для товарів та послуг). На час проведення експертизи провадження у справі зупинив.

У підготовчому засіданні суд оголосив вступну та резолютивну частину ухвали, повний текст ухвали  буде виготовлено 21.10.2019.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини