Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 11:55:52

Новини з ОТГ: короткий дайджест

16.10.2019   10:35Агенцiя

На території об’єднаних територіальних громад області активно ремонтують дороги.

Наприклад, у Куликівській ОТГ, крім автошляхів, оновлюють тротуари.

У Городнянській громаді капітально ремонтують аварійну ділянку дороги Бутівка – Солонівка.
До речі, у Городнянській ОТГ за кошти обласного фонду навколишнього середовища почали реконструкцію дендропарку. Нині тут проведені роботи щодо облаштування та підсипки доріжок.

Також керівництво громади за рахунок субвенції з держбюджету на формування інфраструктури придбало новий автогрейдер. Це дозволить покращити обслуговування та утримання дорожньо-транспортної мережі, забезпечити належний рівень благоустрою.

Носівська громада спрямувала субвенцію на придбання сміттєвоза з відвалом.

У Коропі відкрили окрему точку базування шести мобільних бригад «Укрпошти», що значно спростило обслуговування жителів району та громади. До цього пересувні бригади їздили із Менщини.

У Володьковій Дівиці Носівської ОТГ новосілля очікують наймолодші жителі села — дошкільнята. У місцевій школі частину приміщення облаштовують під дві групи дитячого садочка.
 
У Мені розпочали будівництво спортивних майданчиків зі штучним покриттям. Зокрема, на території школи імені Т.Г. Шевченка планують облаштувати мультифункціональний майданчик для занять чотирма видами спорту (волейболом, баскетболом, тенісом, футболом), а в місцевій гімназії — штучне футбольне поле.

Вартість робіт — майже 1,5 мільйона гривень, з яких 665 тисяч — державні.

У Корюківці на п’ять одиниць побільшало камер відеоспостереження. Їх встановили в місцях частого порушення громадянами правопорядку та особливої концентрації дорожньо-транспортних пригод. Загалом за три роки в межах міста встановлено 22 камери з функцією автоматичної відеофіксації та нічного бачення.

У Михайло-Коцюбинській громаді прагнуть конструктивного та прозорого діалогу між бізнесом, владою та громадою. На підтвердження цього — проведення дводенного міжрегіонального форуму «Розвиток підприємництва — запорука успіху громади». Крім теорії, учасники форуму ознайомилися з реальними практиками підприємництва у Михайло-Коцюбинській ОТГ, відвідавши реабілітаційний центр «Vital», садибу зеленого туризму «Андріївські озера» та підприємство із виготовлення меблів. Надихнувшись прикладами, організатори хочуть провести подібний захід наступного року.

Останні новини Чернігівщини

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.

Станція технічного обслуговування "GARAGE" у Чернігові 09:38

Завдяки програмі «Власна справа» урядового проєкту єРобота тисячі українців вже здійснили свої мрії про власний бізнес. Ми радіємо кожній новій підприємницькій ініціативі і пишаємося кожним грантером.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:23

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 2 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

Рух автотранспорту по вулиці Любецькій планують відкрити у травні 09:11

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 24 квітня погодив дозвіл на продовження перекриття вул. Любецької від Ріпкинської до Широкої до 31 травня 2024 року.