Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 17:07:00

Представники громадськості та експерти дали оцінку використанню бюджетних коштів на розвиток ОТГ

11.10.2019   13:47Агенцiя

Громадська організація «Громадський центр «Час» 10 жовтня презентувала результати проєкту «Оцінка ефективності використання коштів субвенції на розвиток інфраструктури ОТГ за 2016-2018 рр.», який реалізовувався за фінансової підтримки з обласного бюджету в рамках виконання Програми сприяння розвитку інститутів громадянського суспільства на 2016-2020 роки «Чернігівська громада».

Виконавці проєкту представили «Аналітичний звіт «Використання коштів субвенції на розвиток інфраструктури громад у 2016-2018 роках». В інформаційному посібнику зібрані статистичні та аналітичні дані, позитивні і негативні відгуки про розвиток перших пілотних п’яти об’єднаних територіальних громад із врахуванням фінансової підтримки за рахунок коштів субвенції.

Експерт проєкту Микола Силенко охарактеризував особливості п’яти громад (Кіптівської, Деснянської, Макіївської, Парафіївської, Вертіївської), відмінні та схожі характеристики, пріоритетні напрямки їх розвитку, результати впровадження інфраструктурних проєктів за державні кошти.

В обговоренні проблемних питань і перспектив розвитку об’єднаних громад взяли участь голова Макіївської ОТГ Петро Баклан, голова Парафіївської ОТГ Валентина Карпенко, голова Кіптівської ОТГ Володимир Кучма та голова Вертіївської ОТГ Ігор Мороз.

Про роль асоціацій органів місцевого самоврядування в процесі становлення ОТГ розповіли депутат обласної ради, виконавчий директор Чернігівської дирекції Всеукраїнської Асоціації сільських та селищних рад Ірина Грозенко та виконавчий директор Чернігівського відділення Асоціації міст України Михайло Литвин.

На важливості тісної співпраці органів місцевого самоврядування з органами влади обласного та центрального рівнів акцентували увагу депутат обласної ради, голова постійної комісії з питань економічного розвитку, інвестиційної діяльності та здійснення державної регуляторної політики Дмитро Іванов, начальник відділу з питань адміністративно-територіального розвитку Департаменту економічного розвитку Чернігівської облдержадміністрації Вікторія Довгаль.

Надруковані інформаційні посібники за матеріалами аналітичного звіту в рамках проєкту «Оцінка ефективності використання коштів субвенції на розвиток інфраструктури ОТГ за 2016-2018 рр.» будуть розповсюджені серед об’єднаних територіальних громад області.

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини