Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 13:16:25

Про МСП на міжрегіональному форумі з розвитку підприємництва у Михайло-Коцюбинській ОТГ

10.10.2019   12:41Агенцiя

На два дні Михайло-Коцюбинська громада перетворилася на центр тяжіння бізнесу та підприємництва. Тут пройшов Міжрегіональний форум “Розвиток підприємництва - запорука успіху громади”.

Учасників - представників об'єднаних територіальних громад Чернігівщини, бізнесу та експертного середовища - вітали Ніна Ворох, виконуюча обов'язки Михайло-Коцюбинського селищного голови, Віктор Шевченко, заступник Славутицького міського голови, та Сергій Пінчук, Любецький селищний голова.

Під час форуму обговорювали теми та практичні кейси у таких напрямках: європейська та національна політики у сфері розвитку малого та середнього підприємництва та особливості розвитку підприємництва в громадах Чернігівської області. Експерти проекту FORBIZ, представники Офіс розвитку малого та середнього підприємництва, Департаменту економічного розвитку Чернігівської ОДА, Чернігівського Центру розвитку місцевого самоврядування, Регіонального фонду підтримки підприємництва обговорили сучасну ситуацію та можливості підтримки та розвитку малого та середнього підприємництва. Підприємці, які були присутні на заході, поділилися успішними практиками підприємництва у сфері виробництва.

Людмила Чабак, радниця з питань децентралізації Чернігівського Центру розвитку місцевого самоврядування Програми "U-LEAD з Європою", розповіла про можливості налагодження міжмуніципального співробітництва громад.

"Підтримка бізнесу визначена в більшості стратегій розвитку громад та потребує практичних кроків для реалізації. Попереду ще багато роботи. Для її успіху потрібні, як ефективна діяльність органів місцевого самоврядування, так активність та прозорість бізнесу. Зацікавленість обох сторін у розвитку, підвищенні якості товарів та послуг, взаємній співпраці", - зазначила Людмила Чабак.

Захід пройшов в рамках Днів популяризації економічного розвитку в Михайло-Коцюбинській об’єднаній територіальній громаді на виконання Грантового проекту Європейського Союзу «План місцевого економічного розвитку: Славутич – драйвер росту відкритої та вільної економіки регіону» та Меморандуму про співпрацю між м.Славутич, Любецькою та Михайло-Коцюбинською об’єднаними громадами.

Організаторами проведення Форуму виступили Михайло-Коцюбинська громада, Виконавчий комітет Славутицька міська рада та Агенція регіонального розвитку Чернігівської області, інформує Чернігівський ЦРМС.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини