Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 00:39:31

Чернігівщину відвідали представники Міністерства у справах ветеранів України

03.10.2019   08:20Агенцiя

Другого жовтня в області з робочою поїздкою перебували заступники Міністра у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Олексій Ілляшенко та Олександр Терещенко.

Свій візит посадовці розпочали із вшанування пам’яті захисників України, поклавши квіти до меморіальних стел загиблим учасникам АТО/ООС на Красній площі, а також до могил полеглих воїнів, що на міському кладовищі «Яцево». Спілкуючись із рідними загиблих бійців та учасниками АТО, не оминули увагою акти вандалізму, скоєні у Мені та Новгород-Сіверському районі.

— На жаль, такі факти трапляються по всій Україні. Замовчувати про них не можна. При цьому всі дії правоохоронних органів мають бути зваженими і толерантними, аби дійсно не пропустити моменти провокації нашого ворога, — підкреслив Олексій Ілляшенко і додав, що приклад жителів Слобідки, які власними силами створили меморіальний музей у колишньому будинку загиблого бійця, надихає на добрі справи. Скоєний акт вандалізму — це не тільки наруга над пам’яттю героїв, а неповага до всіх громадян.

— Гідно вшановувати пам'ять наших захисників, підтримувати їхні родини — обов’язок і держави, і суспільства. Адже поки ми їх пам’ятаємо, вони живі у серці кожного. Зі свого боку, Міністерство докладе до цього максимум зусиль, — зауважив Олександр Терещенко, який про жахи російсько-української війни знає не з чужих слів (брав участь в обороні Донецького аеропорту, отримав тяжке поранення).

У ході діалогу голова ГО «Єдина родина Чернігівщини» Микола Шанський ознайомив представників Міністерства у справах ветеранів з роботою, яку проводить в області очолювана ним організація, а також розповів про реалізацію ініціатив, які завжди підтримує обласна влада. Одна з них — будівництво каплиці Архистратига Божого Михаїла на честь воїнів, полеглих за Україну.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.