Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 23:57:59

Про реалізацію в області стратегії розвитку громадянського суспільства – на засіданні профільної Координаційної ради

30.09.2019   09:30Агенцiя

Під час засідання Координаційної ради з питань сприяння розвитку громадянського суспільства при Чернігівській ОДА, що відбулося 27 вересня обговорювалась реалізація в області Національної стратегії сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні на 2016-2020 роки.

Як повідомив директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Ігор Слезко, цього року реалізовується 6 громадських проєктів 5 громадських організацій, для виконання яких надається фінансова підтримка з обласного бюджету у рамках Програми сприяння розвитку інститутів громадянського суспільства на 2016-2020 роки «Чернігівська громада».

Зокрема, за 8 місяців профінансовано майже 99 тисяч гривень. Також оголошено конкурс проєктів для інститутів громадянського суспільства на 2020 рік. Наразі граничний обсяг фінансування за рахунок бюджетних коштів однієї програми (проєкту, заходу), що подається для участі в конкурсі, збільшено до 30 тисяч гривень (у 2019 році — 25 тисяч).

В області створено умови для проведення відповідних консультацій органів виконавчої влади з громадськістю. Громадські організації, які з різних питань зверталися до облдержадміністрації, отримують всебічну підтримку (організаційну, інформаційну).

Виконуюча обов’язки голови облдержадміністрації, голова Координаційної ради Наталія Романова зауважила, що організаціям громадського суспільства потрібно бути більш активними і співпрацювати з органами влади на етапі підготовки своїх заходів.

Про хід виконання в області Програми залучення організацій громадянського суспільства до надання соціальних послуг за рахунок бюджетних коштів на 2019–2020 роки доповіли відповідальні замовники програмних заходів: представники Департаменту соціального захисту населення та Управління охорони здоров’я ОДА, Чернігівського обласного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді.

З основними напрямами правопросвітницького проєкту «Я маю право!» учасників засідання ознайомив представник Головного територіального управління юстиції в області, акцентувавши, що реалізація заходів відбувається у тісній співпраці із структурними підрозділами ОДА, повідомляє Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.