Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 19:47:39

Упродовж минулого тижня надзвичайники врятували 1 особу та 91 раз залучались до ліквідації надзвичайних подій

23.09.2019   12:36Агенцiя

Упродовж минулого тижня з 16 по 23 вересня щоденно в пожежно-рятувальних підрозділах Оперативно-рятувальної служби Чернігівщини чергувало 187 чоловік особового складу, 58 одиниць основної та спеціальної техніки.

Вогнеборці ДСНС ліквідували 74 пожежі, 27 з яких виникли в житловому секторі громадян, 43 в природних екологічних системах (3 - загоряння торфу, 37 - сухої трави, 2 - сміття) та 4 інші.
Під час пожеж 1 особу врятовано. Нажаль, у вогні загинуло 2 громадян, 1 особу травмовано. Загальна площа, пройдена вогнем у природних екологічних системах склала понад 147 га.

Протягом тижня проводились роботи по ліквідації пожеж на торфовищах. 17 вересня ліквідовано пожежу торфу біля с. Монастирище Ічнянського району на площі 1,3 га, 20 вересня ліквідовано пожежу торфу біля с. Конятин Сосницького району на площі 8 га, 19 вересня ліквідовано загоряння торфу біля с. Поліське Козелецького району на площі 0,2 га.

Триває ліквідація пожеж торфовищ біля сіл Ковпита, Лебедівка та Заріччя на території Чернігівського, Козелецького та Сновського районів. Загальна площа пожеж складає 29,7 га. Станом на 23 вересня залишилось ліквідувати горіння на площі 11,8 га. Від підрозділів Управління ДСНС України у Чернігівській області на гасіння пожеж покладів торфу залучалось 69 чоловік особового складу та 19 одиниць техніки.

Групою піротехнічних робіт та підводного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення 17 вересня знищено артилерійський снаряд калібром 152 мм, а 18 вересня артилерійський снаряд калібром 122 мм часів Другої світової війни. Боєприпаси були виявлені на відкритих територіях біля с. Олешня Ріпкинського та с. Низківка Сновського районів відповідно.

Крім того, рятувальники підрозділів Управління ДСНС України у Чернігівській області 15 разів залучалися для надання допомоги громадянам та проведення інших невідкладних робіт, інформує УДСНС України у Чернігівській області.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини