Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 12:32:31

Маршрут успіху до Коропської ОТГ - представники ОМС ознайомилися з життям громади

14.09.2019   09:55Агенцiя

13 вересня в Чернігівському РВ АМУ проходить навчальний візит у рамках програми «Маршрути успіхів» на тему: «Кращі практики управління житлово-комунальним господарством громади». Захід проходить в рамках проєкту ПУЛЬС, який реалізує Асоціація міст України.

Участь у Маршруті успіху беруть близько 30 учасників, серед яких голови міських та селищних ОТГ, їх заступники, начальники комунальних підприємств.

Голова громади Віктор Журавель та виконавчий директор Чернігівського РВ АМУ Михайло Литвин привітали гостей. Михайло Борисович детальніше ознайомив представників органів місцевого самоврядування із заходами, які проводяться в рамках проєкту ПУЛЬС.

Віктор Іванович презентував Коропську ОТГ, коротко розповівши про історію створення громади, наявну інфраструктуру, бюджетні надходження та витрати, розвиток освіти та комунального господарства.

Зокрема зазначив, що ОТГ створена у 2016 році, а вже з 1 січня 2017-го перейшла на прямі міжбюджетні відносини. У 2019 році бюджет громади склав 122 млн грн (спеціальний і загальний фонд), з них близько 50 % власних надходжень, решта - різного роду трансферти.

Гостям розповіли про ефективне управління ресурсами ОТГ. Також ознайомили з роботою дошкільного навчального закладу, Центру надання адміністративних послуг, комунального підприємства.

Коропський ЦНАП запрацював минулого року. До відкриття тут зробили ремонт приміщення, придбали нові меблі й техніку. Нині в Центрі надають 83 види послуг.

За неповних три роки Коропській ОТГ вдалося значно оновити спецтехніку та обладнання Комунального підприємства "Благоустрій": придбали екскаватор "Борекс" на базі трактора МТЗ -82.1, деревоподрібнюючу машину ЩРТ-2, 2-і роторні косарки, автомобіль самоскид МАЗ, трактор з відвалом "Слобожанець" та ін.

Також за час існування громади тут збудували й відкрили два міні-футбольні поля зі штучним покриттям - на базі Коропської та Атюшівської шкіл, по всій ОТГ встановлюють освітлення, ремонтують дороги.

На завершення учасники підбили підсумки візиту в живому спілкуванні, обмінялися досвідом та планами на майбутнє, повідомило Чернігівське РВ АМУ.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини