Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 11:04:48

У р. Десна вселено понад 154 тис. екз. молоді риб, - Чернігівський рибоохоронний патруль

13.09.2019   08:32Агенцiя

Завершено третій етап осіннього зариблення р. Десна. 11 вересня в районі переправи біля с. Сосницяу річку вселено останню тону мальків товстолоба та коропа.

Всього за рахунок компенсаційних коштів за нанесені збитки рибному господарству України від проведення робіт на землях водного фонду по робочому проекту «Берегоукріплення р. Десна біля с. Велике Устя Сосницького району», водойма поповнилась майже чотирма тонами молоді риб.

Під контролем працівників Чернігівського рибоохоронного патруля, Деснянського басейнового управління водних ресурсів, екоінспекції та Сосцицької громади до річки вселено80 000екз. цьоголітки товстолоба та 74 790екз коропа. Середня вага одного екземпляра становить 25 грамів. Вартість робіт по зарибленню водними біоресурсами склала 275 889 грн. Зарибок закуплений уПрАТ «Чернігіврибгосп».

Сподіваємось, що ця рибка не потрапить на гачок чи у сітку несвідомих рибалок, а виросте і поповнить біологічне різноманіття нашої красуні Десни.

Нагадуємо, що мінімальний розмір дозволеного для вилову товстолоба становить  - 40 см,  коропа – 25 см

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:53

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 2 особи постраждали.

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

Прокуратура на захисті інтересів держави у сфері охорони і збереження територій та об’єктів природно-заповідного фонду в умовах воєнного стану 17:11

Козелецькою окружною прокуратурою встановлено порушення інтересів держави під час використання земель природно-заповідного та лісового фондів, а саме земель регіонального ландшафтного парку «Міжрічинський», який є одним із найбільших природних парків України за площею – майже 79 тис. га та розташований на півночі країни між річками Дніпром та Десною на території Чернігівської області.

Ритм сучасності — проєкт “Jazz-Куліса” 17:07

13 квітня 2024 року бенд “BissQuit” знову зустрівся з шанувальниками джазу в межах проєкту “Jazz-Куліса”. В єдиному творчому просторі — на сцені Чернігівського обласного філармонійного центру — музиканти і глядачі разом поринули в атмосферу музики, що вивільняє зазвичай втаємничені емоції в кожного причетного до неї.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини