Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 15:36:54

Протягом тижня у браконьєрів вилучено понад 50 кг незаконно добутої риби та 25 од. заборонених знарядь лову

12.09.2019   12:30Агенцiя

У період з п’ятого по 12 вересня інспектори Чернігівського рибоохоронного патруля зафіксували 19 порушень рибоохоронного законодавства, в тому числі одне з ознаками кримінального правопорушення.

Так, було складено 12 протоколів за ч. 4 ст. 85 КУпАП (рибальство із застосуванням заборонених знарядь лову), три - за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення правил рибальства), два - за ч. 1 ст. 85 - 1 КУпАП (збут заборонених знарядь лову) та один - за ст. 88 – 1 КУпАП (порушення порядку придбання, збуту водних біоресурсів).

Крім того, складено один акт виявлення безхазяйного майна, згідно якого з водойми вилучено 5 од. сіток та 5 кг риби.

«Всього у порушників вилучено 53 кг незаконно добутих водних біоресурсів та 25 од. заборонених знарядь лову. Збитки, завдані рибному господарству, склали 11 767 грн», - наголосив начальник Управління Держрибагентства у Чернігівській області Микола Каленюк.

Для прикладу, восьмого вересня під час перевірки місць торгівлі на авторинку у м. Чернігів виявлено двох чоловіків, які продавали заборонені знаряддя лову На порушників складено адміністративні протоколи за ч. 1 ст. 85 - 1 КУпАП. Санкція даної статті передбачає накладення штрафу у розмірі від 153 до 357 грн. Заборонені знаряддя лову: 2 од. сіток поріжних та одну сітку «жак» вилучено.

Дев’ятого вересня в ході проведення рибоохоронного рейду водоймами Борзнянського району викрито місцевого жителя. Правопорушник на р. Борзенка, поблизу м. Борзна здійснював вилов риби забороненими знаряддями лову. До сіток браконьєра потрапило 7 кг риби: карась сріблястий - 24 екз., лин - 5 екз. та карась золотий (червонокнижний) – 4 екз. Збитки становлять 2 323 грн.

Складений протокол про адміністративне правопорушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП направлений до Борзнянського районного суду для притягнення винної особи до відповідальності. Незаконно добута риба та заборонені знаряддя лову вилучено.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини