Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 12:18:29

Сімейні лікарі звітуватимуть про щеплення дітей

05.09.2019   12:28Агенцiя

Надавати звітність щодо щеплень дітей відтепер входить і в обов’язок сімейного лікаря, якщо батьки дитини уклали з ним декларацію на обслуговування.

Звітність здійснюється в електронному вигляді, що дає можливість отримати інформацію будь-якої миті. Водночас електронний формат дозволяє вести облік вакцин, термін їхньої придатності та відслідковувати графік введення вакцин, затверджений у національному Календарі щеплень.

Щодо Чернігівської міської лікарні №2, то ситуація з вакцинацією тримається під постійним контролем. Сімейні лікарі постійно інформуються на профільних тренінгах та семінарах щодо рекомендацій та вимог звітності організації з контролю та моніторингу вакцинації.

Як прокоментувала лікар-інфекціоніст Оксана Баластрик, у медичному закладі обслуговуються діти віком від 6 років.
У шестирічному віці діти мають отримати три вакцини: 1-ша – від кору, паротиту та краснухи; 2-га – від дифтерії, правця; 3-тя – від поліомiєліту. У 14 років – від поліомієліту. У 16 років – від дифтерії та правця. Верифікація розрахунку потреби в медичних та імунологічних препаратах відбувається на національному рівні.

– Для медичних закладів, які раніше працювали лише виключно із дорослим населенням, – це новий крок, проте складнощів у такому різновиді звітності не виникає. Часу це займає зовсім небагато. Відтепер, зателефонувавши до свого сімейного лікаря, батьки мають отримати всю вичерпну інформацію щодо щеплень своєї дитини. Інформація тримається в умовах суворої конфіденційності: електронний ключ до входу в базу даних має виключно сімейний лікар, з яким укладено декларацію щодо обслуговування дитини, – акцентувала увагу Оксана Баластрик.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини