Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 03:54:33

Ігор Вдовенко зустрівся з матерями, батьками та дружинами загиблих захисників України

29.08.2019   08:08Агенцiя

Напередодні Дня пам'яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України голова обласної ради Ігор Вдовенко зустрівся з представниками громадської організації «Єдина родина Чернігівщини».

Ігор Вдовенко звернув увагу присутніх на те, що депутати обласної ради на сімнадцятій сесії обласної ради у квітні цього року з ініціативи громадських організацій Чернігівщини також приймали звернення до керівництва держави щодо проголошення в Україні 29 серпня Днем вшанування пам'яті загиблих захисників України, з метою гідного вшанування мужності і героїзму українських військових та учасників добровольчих батальйонів, які поклали свої життя за незалежність України.

Звертаючись до матерів, батьків та дружин загиблих захисників України, голова обласної ради зазначив, що відтепер у дні роковин трагічних подій під Іловайськом на загальнодержавному рівні буде віддано данину шани світлій пам'яті усіх бійців, які ціною життя виборювали мир на українській землі. За словами керівник символічно, що сьогоднішня зустріч відбулася у день одного із найдавніших та найвеличніших християнських свят Успіння Пресвятої Богородиці, або Першої Пречистої, адже для українців Богородиця здавна була першою заступницею і помічницею, до якої завжди зверталися зі своїми скорботами і жінки, і ченці, і козаки.

На жаль, за п'ять років російсько-українська війна на Сході забрала життя вже 172-х кращих синів Чернігівщини, які поховані на території області.

На знак глибокої шани і поваги матерям, які виховали патріотів та справжніх чоловіків, що стали на захист миру і безпеки в Україні, були вручені квіти.

Почесною грамотою обласної ради Ігор Вдовенко нагородив:
Оксану Амірову – голову Сосницького відокремленого підрозділу ГО «Єдина родина Чернігівщини», маму загиблого воїна Руслана Амірова;
Любов Ярошенко – члена ГО «Єдина родина Чернігівщини», маму загиблого воїна Павла Старченка;
Людмилу Кравченко – члена ГО «Єдина родина Чернігівщини», маму загиблого воїна Євгена Кравченка.

Учасники зустрічі вшанувати пам'ять про усіх сіверських воїнів, які полягли в боях за вільну незалежну Україну, хвилиною мовчання.

Як зазначив Ігор Вдовенко, із самого початку агресії на сході України депутатський корпус не залишався осторонь підтримки та надання всебічної допомоги військовослужбовцям і членам родин полеглих героїв, спрямовувалися кошти і на закупівлю обладнання, запасні частини та комплектуючі до автомобільної техніки, речове майно тощо. В області діє Програма соціальної підтримки учасників АТО/ООС, членів їх сімей та бійців-добровольців у Чернігівській області, на здійснення її заходів на 2019-2023 роки заплановано майже 25 мільйонів гривень. Завдяки змінам, внесеним на минулому засіданні сесії обласної ради, матеріальну допомогу, починаючи з цього року, виплачуватимуть і дітям полеглих героїв. Крім того, для забезпечення житлом учасників АТО/ООС та членів їх сімей депутати прийняли рішення порушити перед Кабінетом Міністрів України та Міністерством освіти і науки України клопотання про безоплатну передачу з державної власності у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Чернігівської області нежитлового приміщення, що знаходиться у Чернігові по вулиці Шевченка, 30-А.

Та не лише про реалізовані ініціативи йшлося під час зустрічі, а й про актуальні питання діяльності громадської організації «Єдина родина Чернігівщини».

— Насамперед хотілося б почути, чим сьогодні живуть та що найбільше хвилює родини наших героїв та визначити, що конкретно обласна рада може зробити для того, аби сприяти вирішенню існуючих проблем, — сказав Ігор Вдовенко та закликав учасників зустрічі до діалогу.

Голова громадської організації «Єдина Родина Чернігівщини» Микола Шанський висловив вдячність голові обласного представницького органу за співпрацю та розповів про стан медичного забезпечення, необхідність соціального супроводу одиноких матерів загиблих воїнів, окремо торкнувся житлової теми.

Микола Шанський звернув увагу на необхідність завершення новітнього літопису героїзму, а саме видання наступних томів книги «На палаючому Сході» із розповідями, інтерв'ю та нарисами про патріотів нашої держави, які стоять на захисті східних рубежів країни, а також правдивими історіями про тих воїнів, хто героїчно загину за незалежність України.

Під час розмови матері говорили, що надзвичайно важливо не забувати про синів, які віддали за волю й незалежність України власне життя, та тих, хто сьогодні стоїть на варті нашого спокою, тому при в'їзді до обласного центру мають бути встановлені на постійній основі інформаційні бігборди із портретами захисників Батьківщини.

Схвальні відгуки отримали нариси про герої земляків «А були спочатку хлопчики» Чернігівського міського телебачення «Новий Чернігів», разом з тим рідним захисників прикро, що подібних передач немає на каналі суспільного телебачення «UA: Чернігів».

Прозвучали нарікання на відсутність пільгових перевезень в окремих районах і містах області та невдоволення монетизацією пільг на оплату житлово-комунальних послуг тощо.

Серед пропозицій, які висловили представники громадської організації, запровадження єдиного універсального документу, що дає право на пільговий проїзд усіма видами транспорту, замість нині діючих посвідчень установленого зразка для залізничного та окремо для автобусного транспорту.

На прохання про ремонт приміщення громадської організації «Єдина Родина Чернігівщини» Ігор Вдовенко відреагував і без вагань дав доручення спрямувати для цих потреб 15 тис. грн із власного депутатського фонду.

В свою чергу директор комунальної установи «Чернігівський обласний центр комплексної реабілітації та обслуговування учасників бойових дій, членів їх родин та сімей загиблих» обласної ради Андрій Требух та його колеги поінформували про напрацювання, зокрема фізичне та морально-психологічне відновлення здоров'я не лише захисників, які повернулися із зони бойових дій, а й членів їх родин та сімей загиблих героїв.

Для облаштування потужного осередку комплексної реабілітації учасників бойових дій та членів їх родин не лише обласного, але і всеукраїнського значення Центр ще потребує надійного інвестора та відкриття денного стаціонару. Однак вже зараз тут працюють професійні лікарі та діють кабінети, де проводиться комплексна психологічна діагностика, надаються консультації фахівців психологічної служби та послуги з масажу. Окрема кімната облаштована для потреб дітей учасників бойових дій

Працівники центру детально розповіли про всі лікувальні та реабілітаційні можливості закладу і, назвавши необхідний перелік документів, запросили мам та дружин воїнів на оздоровлення.

На завершення очільник обласного представницького органу подякував усім за відверту та душевну розмову і запевнив присутніх, що обласна рада завжди була і буде надійним і вірним другом для військових Чернігівщини, їх родин та сімей полеглих героїв.

— Ви завжди можете розраховувати на нашу допомогу і підтримку. Бо всі ми у боргу перед вами і ваші біди та горе – це спільний біль всієї громади Чернігівщини, — наголосив Ігор Вдовенко та ініціював створення «гарячої лінії» при обласній раді, куди могли б звернутися із запитаннями як воїни, так і члени їхніх родин.

Ігор Вдовенко висловив впевненість у перемозі та надію на світле майбутнє мирної та процвітаючої України і побажав матерям, батькам, дружинам загиблих захисників України Божого благословення та захисту Богородиці, сили духу і наснаги з гідністю і честю пройти всі випробування, які випали на їхню долю, не втративши своєї надії і віри у краще майбутнє, інформує Відділ інформаційного забезпечення та зв'язків з громадськістю виконавчого апарату Чернігівської обласної ради.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини