Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 08:01:28

У Чернігові розроблятимуть План сталої міської мобільності

26.08.2019   13:37Агенцiя

Відбулася зустріч створеного в нашому місті Керівного комітету з міської мобільності з французькими консультантами Європейського інвестиційного банку.

Міжнародні експерти з питань планування міського транспорту Олів’є Удан, Віктор Боніла та Ів Гулен та експерт з питань планування міського транспорту, ІТС та управління дорожнім рухом Ігор Могила представляють компанію «Egis» і надаватимуть чернігівським фахівцям технічну допомогу у розробці Плану сталої міської мобільності м. Чернігова (на період до 2030 р.). Це стратегічний документ, який повинен зібрати всі напрямки розвитку транспортної системи в одне, а також включити інші сфери життєдіяльності міста, і покликаний покращити якість життя мешканців.

Керівний комітет з міської мобільності створений у липні відповідним розпорядженням чернігівського міського голови. До його складу увійшли депутати міської ради, керівники структурних підрозділів та комунальних підприємств міської ради, а також представники громадських організацій. Це зроблено на виконання Фінансової угоди (Проект «Міський громадський транспорт України») між Україною та Європейським інвестиційним банком, а також рішення Чернігівської міської ради про підтримку участі КП «ЧТУ» у цьому проекті. Цим розпорядженням також визначено, що презентація розробленого Плану сталої міської мобільності повинна відбутися до 11 травня 2020 року.

Як зазначив Олів’є Удан, така концепція є новою для України. І наразі цей План розроблений тільки у п’ятьох містах: у Полтаві, Житомирі, Львові, Миколаєві та на частині території Києва. На початковому етапі розроблення - ще 10 міст, зокрема і Чернігів.

Начальник управління транспорту, транспортної інфраструктури та зв’язку Чернігівської міської ради Олександр Рижий зазначив, що проект Плану затверджуватиметься у 2020 році. Це є частиною Угоди про передачу кредитних коштів ЄІБ для закупівлі нових тролейбусів для Чернігова.

- Одним із пунктів Угоди про передачу кредитних коштів є те, що Чернігів повинен розробити до 2020 року План сталої міської мобільності. У місті немає даного Плану, а ми повинні виконати цю вимогу. Тому залучаються експерти та технічна підтримка компанії «Egis» від Європейського інвестиційного банку. Тобто вони розкажуть, як це все робиться, - прокоментував Олександр Рижий.

У ході обговорення консультанти наголосили, що одним із наступних кроків буде проведення навчального семінару, на який потрібно запросити саме зацікавлених людей, де будуть визначені цілі та методи розроблення Плану. Також потрібно визначити кількість робочих груп та кількість їх учасників. Саме вони будуть наповнювати змістом цей документ, а самі консультанти не входитимуть до робочих груп.

Для розробки Плану важливо також зробити дослідження проблем міста щодо його мобільності, визначити територію, де він буде діяти, підрахувати рівень трафіку і плани прибуття транспорту, і вже після цього зробити аналіз запиту і вимоги.

Після детального обговорення учасники зустрічі домовилися, що семінар відбудеться у вересні.

Довідково. План сталої міської мобільності (ПСММ) – це інструмент стратегічного планування розвитку транспортної системи та формування транспортної політики міста. Вони почали активно розроблятися в європейських містах у 70-х роках минулого століття. Першими в розвитку сталої мобільності були Франція та Німеччина. Починаючи з 1980-х років практика написання планів сталої мобільності поширилась усією Європою. На сьогодні такі плани мають майже 40% міст у Європі. Найбільше ПСММ прийняли у Франції – такі документи мають 78% французьких міст. Концепція сталої мобільності передбачає, що на першому місці серед пріоритетів має бути пішохід, потім – велосипедист. Лише після цього йде громадський транспорт, а в самому кінці – приватні автомобілі. Для підготовки ПСММ залучення містян є одним з найважливіших етапів, інформує пресслужба Чернігівської міської ради.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини