Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 06:22:00

Витрати на всі види допомоги на Чернігівщині за і півріччя 2019 року склали 140 млн. грн.

22.08.2019   12:05Агенцiя

20 серпня відбулася селекторна нарада з начальниками відділень управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернігівській області, яка пройшла під головуванням начальника управління Володимира Нашиванька.

На нараді було розглянуто низку питань, у тому числі: про підсумки діяльності управління виконавчої дирекції Фонду та його відділень за І півріччя 2019 року і перспективи роботи в ІІІ кварталі, про роботу відділень управління щодо матеріального забезпечення, призначення страхових виплат та інших питань статутної діяльності, про підсумки профілактичної роботи служби страхових експертів та основні завдання на ІІІ квартал, щодо підсумків роботи зі страхувальниками, про показники тимчасової непрацездатності застрахованих осіб та забезпечення контролю за обгрунтованістю видачі листків непрацездатності, 2018 рік, про діяльність робочих органів управління щодо відновлення здоров'я та працездатності застрахованих осіб і потерпілих на виробництві, надання їм медичних та соціальних послуг.

Відкриваючи нараду, Володимир Нашиванько, начальник управління виконавчої дирекції Фонду в Чернігівській області, акцентував увагу присутніх на вирішенні проблемних питань роботи управління та його відділень.

На нараді, зокрема, зазначалося, що витрати на всі види допомоги за рахунок бюджету Фонду соціального страхування України по Чернігівській області склали за I півріччя 2019 року - 140,0 млн. грн., що на 21,4 млн. грн. (або 18,0%) більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Страхувальниками було подано 16 408 заяв - розрахунків, що на 604 (3,8%) заяв - розрахунків більше, ніж за аналогічний період минулого року. За рахунок коштів Фонду матеріальне забезпечення отримали більше ніж 37,8 тис. осіб.

Забезпечувалась виплата наступних видів допомоги: по тимчасовій непрацездатності - 105,5 млн. грн., що складає 75,3%, від суми всіх витрат на допомогу; по вагітності та пологах - 33,9 млн. грн., що складає 24,2% від всіх витрат; на поховання - 656 тис. грн., або 0,5% від всіх витрат.

Станом на 1 липня відділення здійснювали страхові виплати 3237 потерпілим від нещасного випадку на виробництві та членам їх сімей, в тому числі:3 068 - потерпілі в разі часткової чи повної втрати працездатності та 169 осіб, які втратили годувальника, з них - 294 - потерпілі та утриманці, які тимчасово переселились з Донецької та Луганської областей.
   
Із загальної кількості потерпілих на виробництві в області обліковується: 53 особи з інвалідністю I групи; 350 - II групи; 1179 - III  групи, загалом 1582 осіб з інвалідністю, що складає 52% від загальної кількості потерпілих.

Застрахованим особам та членам їх сімей відділеннями управління виплачено - 39,3 млн. грн., в тому числі - 6,1 млн. грн. потерпілим - переселенцям. 

Всі потерпілі на виробництві та члени їх сімей своєчасно отримують страхові виплати.

За I півріччя 2019 року на медико-соціальні послуги 273 потерпілим від трудового каліцтва та професійних захворювань в області, за рахунок коштів Фонду соціального страхування України, витрачено 2 млн. 445,5 тис. грн. На придбання лікарських засобів та виробів медичного призначення 136 потерпілих витрачено 651,9 тис. грн. Загалом, на всі види доглядів на потерпілих внаслідок трудового каліцтва витрачено за рахунок коштів Фонду 1 239,8 тис. грн.

Направлено на відновлюване лікування у реабілітаційні відділення санаторно-курортних закладів 399 застрахованих осіб, у тому числі 21 дитина у супроводі одного з батьків (застрахованої особи). Фактично сума на оплату реабілітації складає 3 743,0 тис. грн.
В ході наради відбувся обмін думками щодо шляхів покращення роботи відділень з актуальних питань загальнообов'язкового державного соціального страхування України, інформує прес-служба управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернігівській області.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини