Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 11:33:15

Засуджено алкогольних фальсифікаторів

02.08.2019   09:48Агенцiя

Вироком суду визнано винними у скоєнні злочину, передбаченого ст. 204 КК України 3-х ділків, які займалися незаконним виготовленням та збутом фальсифікату.

Згідно вироку суду 12200 літрів фальсифікату, а також обладнання для його виготовлення підлягають знищенню, а порушникам присуджено чималі штрафи.

Мешканці Чернігова вирішили заробити грошей таким протизаконним способом. Вони облаштували «виробництво» у підпіллі, щоб не сплачувати податки і обов’язкові платежі. Щоб замаскувати кустарну продукцію використовували «яскраву обкладинку» - тару та упаковку відомих офіційних виробників алкоголю. Реалізовували продукцію оптовим покупцям Чернігівської області та інших регіонів України за допомогою соціальних мереж.  

Припинили діяльність підпільного цеху співробітники податкової міліції ГУ ДФС у Чернігівській області під процесуальним керівництвом прокуратури області. Виробництво та фасування продукції відбувалося в антисанітарних умовах, сировина для виготовлення зберігалась в ємностях, що призначені для технічних розчинів. Проте, ділки не зважали на ймовірну шкоду здоров”ю та життю покупців.

Щомісячно цією організованою групою осіб в «підпільному цеху» виготовлялось до 20 тисяч літрів фальсифікованих алкогольних напоїв. Під час санкціонованих обшуків було вилучено 12200 літрів фальсифікату, обладнання для виготовлення, розливу та пакування алкогольних напоїв, фурнітуру, ємності з залишками рідини з характерним запахом спирту. Згідно висновку експертів алкогольну продукцію визнано вкрай небезпечною для життя та здоров’я людей.

Загальна вартість вилучених товарно-матеріальних цінностей становить 4 млн. гривень.

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:53

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 2 особи постраждали.

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

Прокуратура на захисті інтересів держави у сфері охорони і збереження територій та об’єктів природно-заповідного фонду в умовах воєнного стану 17:11

Козелецькою окружною прокуратурою встановлено порушення інтересів держави під час використання земель природно-заповідного та лісового фондів, а саме земель регіонального ландшафтного парку «Міжрічинський», який є одним із найбільших природних парків України за площею – майже 79 тис. га та розташований на півночі країни між річками Дніпром та Десною на території Чернігівської області.

Ритм сучасності — проєкт “Jazz-Куліса” 17:07

13 квітня 2024 року бенд “BissQuit” знову зустрівся з шанувальниками джазу в межах проєкту “Jazz-Куліса”. В єдиному творчому просторі — на сцені Чернігівського обласного філармонійного центру — музиканти і глядачі разом поринули в атмосферу музики, що вивільняє зазвичай втаємничені емоції в кожного причетного до неї.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини