Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 22:53:57

У прокуратурі області відбулася координаційна нарада керівників правоохоронних органів

02.08.2019   08:06Агенцiя

Під головуванням прокурора області Володимира Комашка за участю начальника УСБ України у Чернігівській області Юрія Гончарова, начальника ГУ ДФС у Чернігівській області Олексія Барановського, заступника начальника ГУ НП в області Євгена Гончарова та начальника Чернігівського прикордонного загону Сергія Тиркалова 30 липня проведено координаційну нараду щодо ефективності взаємодії правоохоронних органів області у сфері протидії злочинності, у тому числі її організованим проявам, за результатами роботи у першому півріччі 2019 року.

Участь у нараді також взяли заступники прокурора області, керівники місцевих прокуратур, начальники структурних підрозділів регіональної прокуратури та керівники правоохоронних відомств.

Учасниками заходу відмічено, що упродовж першого півріччя 2019 року завдяки вжитим скоординованим заходам правоохоронним органам області вдалося зменшити на 16,2 % кількість особливо тяжких кримінальних правопорушень, у тому числі умисних вбивств (-22%), незаконного позбавлення волі або викрадення людини,  зґвалтувань.  Збережено позитивну тенденцію до зменшення злочинів проти власності, у тому числі крадіжок – на 4,7% , грабежів – на 21,3%, розбоїв –  на 25%.

На 4% зменшилась кількість кримінальних правопорушень проти безпеки руху та експлуатації транспорту, у тому числі більш ніж на 30% – за фактами незаконного заволодіння транспортними засобами.

Спостерігається стійка тенденція до зниження рівня підліткової злочинності. Кількість облікованих злочинів скоротилася на 56,8%, а кількість неповнолітніх, які їх вчинили, – на  48,6%.

Підвищено активність з виявлення злочинів у сфері службової та професійної діяльності, пов’язаної із наданням публічних послуг.

Покращено співпрацю правоохоронних органів у сфері протидії незаконному обігу наркотичних засобів та психотропних речовин, їх аналогів та прекурсорів. Як результат, кількість облікованих кримінальних правопорушень зазначеної категорії збільшилася майже на 25%, з них фактів збуту – на 6,6%.

Увагу учасників наради звернуто на збільшення результативності  у ході розслідування злочинів на пріоритетних напрямах. Так, на 46,6% більше надіслано до суду обвинувальних актів про корупційні кримінальні правопорушення (22 проти 15).

Досягнуто зрушень щодо розслідування кримінальних правопорушень про злочини у сфері земельних відносин. До суду передано 16 обвинувальних актів проти 7.

Забезпечено подальше підвищення результативності слідчих органів фіскальної служби. За результатами досудового розслідування ними до суду передано обвинувальні акти у 14 кримінальних провадженнях, у тому числі стосовно організованої злочинної групи у складі 3 осіб, які вчиняли злочини, пов’язані з незаконним обігом алкогольної продукції. У закінчених кримінальних провадженнях забезпечено відшкодування 100% встановлених збитків (7739 тис грн).

Досягнуто стабільності досудового розслідування у кримінальних провадженнях слідчих служби безпеки. За його результатами до суду передано обвинувальні акти у 22 кримінальних провадженнях.

У поточному році правоохоронними органами області викрито 3 організовані злочинні групи. Законної сили набрали вироки у 3 кримінальних провадженнях зазначеної категорії.

Попри наявність зазначених досягнень, на нараді прокурор області відмітив, що правоохоронцям слід приділити окрему увагу розшуку осіб, які ухиляються від відбування покарання за вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів за вироками судів, удосконалити взаємодію з органами Інтерполу в частині забезпечення їх міжнародного розшуку.

Підвищеної уваги правоохоронних органів потребує додержання конституційних прав громадян у кримінальному провадженні, у тому числі під час затримання осіб, підозрюваних у вчиненні кримінальних правопорушень,  а також правомірності застосування адміністративного доставлення та затримання неповнолітніх.

Ще однією актуальною проблемою в області він назвав діяльність з розкриття та розслідування кримінальних правопорушень за фактами виробничого травматизму, порушення правил безпеки повітряних польотів.

Поза увагою органів слідства, передусім поліції, залишено захист прав та законних інтересів потерпілих в частині відшкодування завданих кримінальними  правопорушеннями збитків, охоплення встановленої суми збитків у кожному кримінальному провадженні накладенням арешту на майно та позовною роботою.

Насамкінець Володимир Комашко наголосив, що всі перелічені завдання можуть бути виконані тільки, якщо правоохоронні органи співпрацюватимуть між собою та удосконалюватимуть методи роботи з протидії злочинності, у тому числі її організованим проявам.

За підсумками наради визначено спільні заходи правоохоронних органів регіону задля подолання негативних тенденцій у структурі та динаміці злочинності, інформує прес-служба прокуратури Чернігівської області.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини