Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 16:58:03

Взаємодія ОСББ з органами місцевого самоврядування: як досягти синергії

24.07.2019   16:39Агенцiя

23 липня в сесійній залі Прилуцької міської ради відбувся Форум «Взаємодія ОСББ між собою та з органами влади: як досягти синергії», у якому взяли участь мешканці багатоквартирних будинків міста - недавно утворені ОСББ.

Національний консультант з підтримки створення ОСББ та розвитку їх потенціалу (ПРООН) в Чернігівській області Світлана Рожок у ході тренінгу поділилася досвідом із присутніми стосовно взаємодії на даному етапі ОСББ з органами державної влади і місцевого самоврядування.

Світлана Рожок ознайомила із головними аспектами співпраці та досягненням мети Workshop «Як досягти синергії»: робота в змішаних групах.

У ході тренінгу розглянули й питання порядку денного «Громадські спілки і Асоціації ОСББ: коли 1+1=3». Асоціація ОСББ працює задля всебічного сприяння побудови громадянського суспільства, реформування житлово-комунального господарства, сприяння створенню та розвитку об’єднань співвласників багатоквартирних будинків та органів самоорганізації населення.

Національний консультант проінформувала присутніх представників ОСББ та мешканців багатоквартирних будинків міста — майбутніх учасників проектів про типові заходи енергозбереження та шляхи економії енергоресурсів.

Також Світлана Рожок нагадала, що за підтримки міської влади у місті протягом 2015-2017 років реалізувався проект ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду - ІІІ». У рамках цього проекту завершено реконструкцію та впровадження енергозберігаючих технологій на будинках за адресами: вул. Вокзальна, 19, вул. Київська, 188, вул. Київська 186, вул. Боброва, 86, вул. 1Травня, 99, вул. Вокзальна. 40, вул. Соборна, 43, вул. Фабрична, 62. Реалізовано проекти з енергозбереження в ЗОШ №6, ДНЗ №4. Ресурсний центр розвитку громади, метою діяльності якого є проведення консультацій щодо створення ОСББ, реалізація державної політики у сфері реформування житлово-комунального господарства міста, також з’явився завдяки участі в проекті ПРООН.

Опісля Національний консультант з підтримки створення ОСББ та розвитку їх потенціалу (ПРООН) в Чернігівській області Світлана Рожок також зустрілася із мешканцями Центрального мікрорайону міста комітету самоорганізації населення № 1 по вулиці 1 Травня, 97 та надала роз’яснення прилучанам щодо переваг у створенні ОСББ, інформує Відділ інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю міської ради.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.