Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 18:07:38

За заявою прокурора у комунальну власність буде передано 9 га земель сільгосппризначення вартістю майже 250 тис грн

15.07.2019   12:41Агенцiя

Органами прокуратури області проводиться системна робота, спрямована на захист інтересів держави та територіальних громад.

Зокрема, вивчається повнота вжитих заходів до передачі у комунальну власність майна, що відноситься до відумерлої спадщини.

Такі заяви в порядку ст. 1277 ЦК України направляються до суду внаслідок відсутності у померлих осіб спадкоємців за законом та заповітом або неприйняття у визначеному чинним законодавством порядку та встановлений строк спадщини.

Після реєстрації права власності відповідні органи місцевого самоврядування отримують всі права власника на вказані землі та можуть розпоряджатися ними для задоволення економічних інтересів територіальних громад, зокрема шляхом передачі їх в оренду.

У поточному році судами області вже задоволено понад 10 заяв прокурорів в інтересах органів місцевого самоврядування про визнання спадщини на земельні ділянки та грошові кошти на загальну суму понад 2 млн грн відумерлою, що має наслідком їх передачу у комунальну власність.

Зокрема, на підставі рішень Семенівського районного суду від 08.07.2019  визнано право Жадівської сільської ради на відумерлу спадщину, яка складається із земельних ділянок сільгосппризначення загальною площею майже 9 га нормативною вартістю майже 250 тис грн.

Наведені судові рішення, після набрання ними законної сили, є підставою для виготовлення відповідної технічної документації на земельні ділянки та реєстрації права власності на них за органом місцевого самоврядування.

Подальша робота з цих питань триває.

Прес-служба прокуратури Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.