Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 04:55:18

Понад сорок відсотків усього населення області зосереджено в містах Чернігів, Ніжин та Прилуки

12.07.2019   11:03Агенцiя

За розрахунками, на початок поточного року чисельність населення України становила 42 млн., з яких 997,2 тис. проживали в Чернігівській області.

Понад 40% усього населення регіону зосереджено в містах Чернігів, Ніжин та Прилуки. Найменш чисельними є Срібнянський та Талалаївський райони.

Середній вік жителів області – 44 роки. У сільській місцевості населення старше, ніж у міських поселеннях (46 років проти 42).
Середній вік жінок (47 років) вищій, ніж чоловіків (40).
Гендерна структура населення характеризується перевагою представниць жіночої статі: на 1000 чоловіків налічується 1199 жінок.

У віковій структурі достатньо вагомою (67%) є частка населення віком 15–64 роки – основного постачальника трудових ресурсів. Кожен п`ятий житель області перебуває в поважному віці (65 років і старше).
Водночас питома вага дітей у віці до 14 років становить лише 14%.

На Чернігівщині, як і в решті регіонів України, гостро стоїть питання спроможності населення відтворити себе в наступних поколіннях. За минулий рік чисельність постійного населення в області скоротилася на 14,3 тис. Це відбулося переважно за рахунок порушення рівноваги між процесами народжуваності та смертності: на 100 померлих припадало
36живонароджених. У 2018 році народилися 6,9 тис. малюків, а це майже на 10% менше, ніж у попередньому році, порахувало Головне управління статистики у Чернігівській області.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини