Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 16:23:34

Завершено досудове розслідування стосовно особи, яка вчинила розбій напад та зґвалтування вагітної жінки

12.07.2019   08:13Агенцiя

Прилуцькою місцевою прокуратурою, за наслідками досудового розслідування, скеровано до суду обвинувальний акт стосовно місцевого жителя у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.187 КК України (розбійний напад, тобто напад з метою заволодіння чужим майном, поєднаним із погрозою застосування насильства, та з застосуванням насильства небезпечного для здоров’я особи, яка зазнала нападу, особою, яка раніше вчинила розбій) та ч. 2 ст. 152 КК України (зґвалтування, тобто статеві зносини із застосуванням фізичного насильства, вчинене щодо жінки, яка завідомо для винного перебувала у стані вагітності).

Як встановлено органами досудового розслідування, 26.02.2019 мешканець м. Прилуки, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, прийшов за місцем проживання потерпілої, застосовуючи фізичне насильство, яке  є небезпечними для здоров’я потерпілої, наносячи їй удари руками по голові та тілу, спричинив останній тілесні ушкодження та  відкрито заволодів золотою сережкою.

Після цього, усвідомлюючи про перебування потерпілої  у стані вагітності, застосував фізичне насильство та зґвалтував її. 
   
За принципової позиції прокурора, на підставі зібраних доказів, підозрюваному судом обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою.  

Наразі обвинувальний акт у кримінальному провадженні направлено до суду для розгляду по суті.


Довідково: санкцією ч. 2 ст. 187 КК України передбачено покарання від 7 до 10 років позбавлення волі; санкцією  ч.2 ст. 152 КК України передбачено покарання від 5 до 10 років позбавлення волі.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини