Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 20:42:56

В області поступово впроваджується відновлювальна енергетика

09.07.2019   09:03Агенцiя

На Чернігівщині з початку року приватними домогосподарствами введено в експлуатацію понад 1100 кВт потужностей – 29 нових об’єктів, які виробляють електроенергію з енергії сонця. Усього ж їх працює 134 загальною потужністю 2,5 МВт.

Крім того, ТОВ «Чернігівська генеруюча компанія» ввела в експлуатацію нову когенераційну установку, що працює на твердому паливі, з виробництва електричної (потужність – 0,49МВт) та теплової (потужність – 0,739 Гкал) енергії.

Загальна потужність об’єктів у Чернігівській області, які працюють на альтернативних, відновлювальних джерелах енергії, – майже 11,5 МВт. За півроку ними вироблено 49,2 мільйонів кВт/год електроенергії.

Загалом в Україні у І півріччі 2019 року встановлено потужностей, що генерують електроенергію із відновлюваних джерел енергії, майже у 2 рази більше, ніж за весь 2018 рік. У розвиток відновлювальної енергетики цьогоріч інвестовано майже 1,3 мільярда євро.

Варто зазначити, що завдяки прийнятому у квітні цього року Закону України щодо нової системи підтримки «зеленої» енергетики із 2020 року нові потужності відновлюваної електроенергетики братимуть участь в аукціонах. Це дозволить суттєво зменшити ціну на закупівлю електроенергії із відновлюваних джерел енергії.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.