Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 липня, 03:22:03

Стартував коаліційний проект для посилення децентралізації в 5 областях України

06.07.2019   14:22Агенцiя

Партнери з Чернігівської, Харківської, Миколаївської, Львівської та Луганської областей провели стартову координаційну зустріч в Чернігові 4 – 5 липня по проекту «Посилення децентралізації: антикорупційні політики для нових об’єднаних територіальних громад».

ГО «Чернігівський Центр Прав Людини» розпочав реалізацію проекту, направленого на підвищення прозорості та підзвітності органів місцевого самоврядування в об'єднаних громадах шляхом запровадження антикорупційних політик у 5 пілотних об'єднаних громадах Харківської, Львівської, Чернігівської, Миколаївської та Луганської областей.

Корупція залишається однією з основних проблем, що перешкоджають реформам України. Децентралізація сприймається як найуспішніша реформа в Україні, але важливо визнати виклики, з якими стикаються об’єднаної громади в процесі об’єднання і своєї діяльності та вчасно протидіяти їм. 

Експерти допомагатимуть п’яти громадам з пілотних областей розробляти і приймати антикорупційні програми, а також нормативно-правові акти щодо врегулювання конфлікту інтересів.

На неформальних Антикорупційних кава зустрічах місцеві активісти дізнаються про міфи щодо корупції, ефективні рецепти протидії та антикорупційну кухню.

Діяльність проекту посилить комунікацію та співпрацю між місцевими жителями, місцевими органами влади та громадянським суспільством у здійсненні антикорупційної  діяльності на місцевому рівні.

Коаліція громадський організацій Чернігівський Центр Прав Людини, Центр громадської адвокатури, Львів, Громадська ініціатива Луганщини, Фонд розвитку міста Миколаєва та Чугуївська правозахисна група має успішний досвід забезпечення участі громадськості у місцевому самоврядуванні, аналізу місцевих та національних політик, здійснення профільних реформ, а також протидії корупції шляхом застосування інструментів місцевої демократії.

Останні новини Чернігівщини

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток 12:19

Культурна спадщина є невід'ємною частиною національної ідентичності та історичної пам'яті кожного народу. Вона втілює в собі багатовікові традиції, досягнення мистецтва, архітектури та науки, відображаючи унікальний шлях розвитку суспільства.

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів 12:03

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-червень 2024 року надійшло 4,3 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,6 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

 Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті

Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті 10:10

Кіберполіція України інформує про небезпеку вербування російськими спецслужбами для вчинення диверсій, зокрема – підпалів автомобілів українських військовослужбовців.

Медиків Чернігова привітали з професійним святом 10:06

У Чернігові працівників і працівниць закладів охорони здоров’я нагородили з нагоди Дня медичного працівника України, який відзначається 27 липня.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 8 пожеж. Внаслідок цих подій 3 особи постраждало.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини