Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 00:58:20

Стартував коаліційний проект для посилення децентралізації в 5 областях України

06.07.2019   14:22Агенцiя

Партнери з Чернігівської, Харківської, Миколаївської, Львівської та Луганської областей провели стартову координаційну зустріч в Чернігові 4 – 5 липня по проекту «Посилення децентралізації: антикорупційні політики для нових об’єднаних територіальних громад».

ГО «Чернігівський Центр Прав Людини» розпочав реалізацію проекту, направленого на підвищення прозорості та підзвітності органів місцевого самоврядування в об'єднаних громадах шляхом запровадження антикорупційних політик у 5 пілотних об'єднаних громадах Харківської, Львівської, Чернігівської, Миколаївської та Луганської областей.

Корупція залишається однією з основних проблем, що перешкоджають реформам України. Децентралізація сприймається як найуспішніша реформа в Україні, але важливо визнати виклики, з якими стикаються об’єднаної громади в процесі об’єднання і своєї діяльності та вчасно протидіяти їм. 

Експерти допомагатимуть п’яти громадам з пілотних областей розробляти і приймати антикорупційні програми, а також нормативно-правові акти щодо врегулювання конфлікту інтересів.

На неформальних Антикорупційних кава зустрічах місцеві активісти дізнаються про міфи щодо корупції, ефективні рецепти протидії та антикорупційну кухню.

Діяльність проекту посилить комунікацію та співпрацю між місцевими жителями, місцевими органами влади та громадянським суспільством у здійсненні антикорупційної  діяльності на місцевому рівні.

Коаліція громадський організацій Чернігівський Центр Прав Людини, Центр громадської адвокатури, Львів, Громадська ініціатива Луганщини, Фонд розвитку міста Миколаєва та Чугуївська правозахисна група має успішний досвід забезпечення участі громадськості у місцевому самоврядуванні, аналізу місцевих та національних політик, здійснення профільних реформ, а також протидії корупції шляхом застосування інструментів місцевої демократії.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини