Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 17:59:41

В Іванівці добудовують сучасну амбулаторію і Центр надання адміністративних послуг

21.06.2019   13:54Агенцiя

Оформити спадок, зареєструвати будинок, посвідчити заповіт жителі Іванівки зовсім скоро зможуть у своїй громаді. До 1 груднятут планують завершити зведення Центру надання адміністративних послуг, де все це можна буде зробити.

«У нас були деякі затримки зі спорудженням, бо вносили зміни у проект, але будівельні роботи вже ідуть. До 1 грудня плануємо завершитизведення будівлі. Громада у нас велика і плануютьприєднатися ще 3 села, тож такий центр дуже потрібний», — каже головаІванівської ОТГ Сергій Гарус.

Отримати кошти на будівництво з Фонду соціально-економічного розвитку вдалось завдяки активній допомозі народного депутата Максима Микитася. Він безпосередньо контролював погодження проекту всіма інстанціями і регулярно приїжджає на будівельний майданчик.

«Пишаюся тим, що один із перших ЦНАПіву сільській місцевості з’явиться саме в нашій Іванівській громаді. Для людей це дуже важливо, аджераніше до державного реєстратора, нотаріуса чи пожежної інспекції доводилось їздити аж у Чернігів. Уявіть, як це важко, особливо для людей похилого віку. Тепер усі необхідні довідки можна буде отримати на місці», — говорить Максим Микитась.

Допомагає народний депутаті зі спорудженням нової амбулаторії. Стара була зведена ще 1776 року. Можна лише уявити, в яких умовах лікарям доводилось приймати пацієнтів. Тож медики з нетерпінням чекають на завершення будівництва.

«Не можемо дочекатися, коли переїдемо в нове приміщення. Ми вже отримали від Максима Микитася нове обладнання і меблі. Раніше у нас була лаборантка, яка через день приїжджала з районної лікарні. Було незручно. Зараз у нас є діагностичне обладнання, яке досі було тільки в районі. А ще обладнання, яке може виявити рак на ранній стадії, і ми одразу (а отже, вчасно) направляємо людину в онкодиспансер», — розповідаєзавідувач амбулаторії Марія Гуменюк.

До кінця року нова амбулаторія вже почне приймати пацієнтів. І це лише перші кроки для розвитку громади, зазначає Максим Микитась.

«Завдання народного депутата — знати кожну проблему в громадах, за які він відповідає. Знаходити шляхи, як її розв’язати, і працювати пліч-о-пліч із людьми.Центр надання адміністративних послуг і амбулаторія — це лише перші кроки, лише початок перетворень на нашій із вами Чернігівщині. У нас багато амбітних планів. Упевнений, що, далі працюючи єдиною командою з місцевою владою та громадою, зможемо їх реалізувати. І зробити життя тут набагато комфортнішим», — каже Максим Микитась.

Андрій Бажай

PR
 

Останні новини Чернігівщини

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці?

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці? 11:35

А ви знаєте, що в Україні понад 2,7 млн людей з інвалідністю? І лише 16% із них мають роботу. Невже так мало фахівців хочуть працювати? Певно, що ні. Одна із причин, що зупиняє людину з інвалідністю податися на вакансію - це відсутність належних умов для роботи.

10 модульних укриттів планують встановити поруч із зупинками громадського транспорту 11:31

Про це повідомив під час загальноміської наради 23 квітня в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако. Зараз у місті вже є шість таких захисних споруд і їх кількість збільшать коштом міського бюджету до 16.

 Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері

Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері 11:28

Житель Корюківського району за свої протиправні дії понесе кримінальну відповідальність. Йому загрожує до двох років позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:26

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 3 пожежі.