Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 19:26:22

Після перевірки підприємству доведеться сплатити 1,3 млн гривень ПДВ

19.06.2019   08:12Агенцiя

Аудиторами фіскальної служби області, в ході планової перевірки одного із підприємств області задокументовано порушення при придбанні послуг від нерезидента на митній території України.

Підприємством придбавались комплексні послуги. При цьому, не враховано п. 180.2 cт. 180 Податкового кодексу України де зазначено, що «особою, відповідальною за нарахування та сплату податку до бюджету у разі постачання послуг нерезидентами, у тому числі їх постійними представництвами, не зареєстрованими як платники податку, якщо місце постачання послуг розташоване на митній території України, є отримувач послуг».

А тому, у підприємства, як у отримувача послуг, виник обов’язок нарахувати податкові зобов’язання та зареєструвати податкову накладну.
Внаслідок недотримання норм Податкового кодексу України, завищено бюджетне відшкодування з ПДВ та не зареєстровано податкові накладні. 
За результатом перевірки платнику донараховано до сплати 1,3 млн гривень податку на додану вартість.

Правомірність донарахованого ПДВ підтверджено постановою Чернігівського окружного адміністративного суду, а донарахована сума податку узгоджена в повному обсязі, інформує сектор комунікацій ГУ ДФС у Чернігівській області.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.