Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 07:04:01

Перша в Чернігові меморіальна табличка Героям Української Революції

29.05.2019   08:52Агенцiя

Об’єднавшись Ніжинська і Чернігівська громади в особах Владислав Попович з побратимами та Олександра Ясенчука до Дня Героїв встановили першу в Чернігові меморіальну дошку землякам – учасникам Української Революції (1917-1921 рр.).

Дошка вшановує пам'ять Аркадія Валійського – генерал-хорунжого Армії УНР, 125 років з дня народження якого відзначається цього року, військового історика та Петра Андрійовича Ганжі – командира дивізії УНР, керівника Національного повстанчого комітету Чернігова (1920 р.), що мав на меті розпочати виступ проти російських більшовиків, розстріляного ЧК.

Не випадково ця табличка була встановлена за адресою вул. Ганжівська, 8. Адже саме ця територія, ще на початку ХХ ст. належала батьку представнику, який фактично подарував її місту, з умовою, що вулиці, які з’являться на цій ділянці носитимуть імена його дітей. Так з’явилася зокрема вулиця Петрівська, яку більшовики перейменували на вул. Петровського нині вул. Милорадовича. Уродженцем Застриження був і Аркадій Валійський.

Щиро дякую за сприяння у встановленні таблички начальника управління культури Чернігівської міськради Олександра Шевчука, Чернігівським осередкам мережі «Вільні Люди», «Самооборони Майдану», Голові ГО «Гіппкократ» за надання дозволу на встановлення Фрол Валентині Андріївні, повідомив Сергій Корнієнко.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.