Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 23:34:03

Допомога військовим від чернігівських правників

24.05.2019   10:20Агенцiя

Представники Головного територіального управління юстиції у Чернігівській області, Чернігівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги та молодь Чернігівщини відвідали військових, які перебувають на стаціонарному лікуванні у Чернігівському військовому госпіталі.

Метою заходу стало інформування військовослужбовців про їхні права, надання правових консультацій та оформлення їхніх звернень з правових питань.

– Військовослужбовці, учасники бойових дій та члени їх сімей – це ті незахищені категорії громадян, яким ми повинні приділяти  найбільшу увагу, особливо це стосується поранених та хворих, які самостійно не можуть скористатися своїм правом на захист, – зазначив директор Чернігівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Володимир Бобруйко.

По закінченню заходу в військовому шпиталі працював  дистанційний пункт доступу до безоплатної правової допомоги. За отриманням такої допомоги зверталися військовослужбовці, які перебувають на лікуванні.    

Серед основних питань, що порушували військові це вимоги щодо постановки на квартирний облік, порядок отримання безоплатних ліків, виплата грошового забезпечення та інших надбавок військовослужбовцям строкової служби, порядок встановлення інвалідності, забезпечення санаторно-курортним лікуванням, порядок укладання договору найму «оренди» житла, особливості надання відпусток військовослужбовцям тощо, повідомило Відділення спеціальних кореспондентів Інформагентства Міноборони (м. Чернігів).

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини