Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 06:50:32

Масштабно та урочисто: призовників до війська проводжали всім Черніговом

24.04.2019   14:41Агенцiя

Під звуки військового оркестру, з Божим благословенням та подарунками. Так у центрі Чернігова влаштували святкові проводи призовників до лав Збройних Сил України та інших військових формувань.


Вітали юнаків біля пам’ятного знаку «Борцям за волю та незалежність України» та Катерининської церкви, де зібралися батьки, представники влади, військові, школярі, друзі та десятки мешканців міста.

-Легко не буде. Але ось побачите: вас батьки не впізнають. Ви станете дисциплінованими, мужніми, стійкими. Я бажаю вам упевненості, братської дружби. Пишайтеся тим, що ви не ухилилися від служби, а стали зразком для своїх молодших товаришів, - сказав у вітальному слові військовий комісар Чернігівського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки полковник Олександр Криворучко.

Благословив хлопців на добру службу та окропив святою водою архієпископ Чернігівський та Ніжинський Владика Євстратій.

-Ви будете захищати Україну. А Бог буде захищати вас. Символічно і дуже важливо, що на службу ви йдете саме від церкви Святої Катерини. Тож нехай Господь буде завжди з вами у ваших молитвах, а сила Хреста захищає вас, - виступив з напутнім словом та молитвою Владика Євстратій.

За традицією, добрі напутні слова звучали і від представників влади та громадських організацій, від імені військових – учасників бойових дій та їх матерів.

Символічним моментом стало вручення призовникам традиційних українських оберегів – ляльок-мотанок «Подорожниця» - їх спеціально для хлопців виготовили вихованці Чернігівського обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді.

Щоб підтримати майбутніх захисників України, показові виступи влаштували прикордонники та нацгвардійці. Представники Чернігівського прикордонного загону продемонстрували вправність свого вірного чотирилапого помічника у пошуку зброї, а показовий виступ з рукопашного бою показали військовослужбовці батальйону Національної Гвардії України.

Святкового настрою додав і неймовірний музично-танцювальний номер у виконанні духового оркестру Військово-музичного центру Сухопутних військ ЗС України.

Закінчилися проводи масштабним флешмобом: сотні присутніх утворили почесний живий коридор, яким на чолі з військовим оркестром пройшлися майбутні захисники України.

До речі, з Чернігівської області під час весняного призову 2019 року буде відправлено у війська попередньо близько 570 юнаків. З них у Збройні Сили України – майже 250 чоловік. Жоден солдат строкової служби не буде направлений у зону бойових дій.

 
Інформаційний ресурс військової тематики північного регіону

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.