Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 05:07:46

Реформування інтернатних закладів області: практичні кроки

23.04.2019   10:18Агенцiя

На Чернігівщині за сприяння Міжнародного банку реконструкції та розвитку впроваджується проект «Модернізація системи соціальної підтримки населення України».

У рамках проекту представники консорціуму «Соціальні ініціативи» забезпечують надання Чернігівській області консультаційних послуг щодо реформування місцевих інтернатних закладів (відповідно до договору, укладеного в березні минулого року з Мінсоцполітики України).

Подальші кроки реалізації ініціативи днями у Чернігові обговорили члени профільної робочої групи. Засідання провела заступник голови ОДА Наталія Романова.

Так, упродовж квітня-травня цього року команда консультанта за підтримки органів виконавчої влади та місцевого самоврядування має провести оцінку потреб вихованців Сновської загальноосвітньої школи-інтернату, Батуринської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату та Прилуцького обласного будинку дитини «Надія». Крім того, фахівці мають визначити перелік соціальних, освітніх, медичних послуг, а також нових інституцій, необхідних у громадах для виховання в родинному середовищі дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

На Чернігівщині понад дві тисячі дітей через різні життєві обставини виховуються в інтернатних закладах. В області діють 16 шкіл-інтернатів, три центри соціально-психологічної реабілітації дітей, один дитячий будинок та будинок дитини «Надія».

У ході реалізації проекту експерти запропонують плани трансформації кожного закладу системи інституційного догляду, з урахуванням кращих інтересів дітей, міжнародного досвіду та національних практик.

Насамкінець засідання Наталія Романова акцентувала: у процесі реформи спільні зусилля влади та громадськості мають бути спрямовані на побудову максимально ефективних систем послуг та соціального захисту дітей, їхніх родин на рівні громади. Це дозволить зберегти родинне середовище для виховання дітей.


За інформацією Служби у справах дітей Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини