Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 12:50:12

На сайті Чернігівської міськради прозвітували лише 4 депутати

23.04.2019   09:48Агенцiя

Кожен депутат міської ради повинен проводити звітування про свою діяльність перед виборцями на відкритих зустрічах, розробляти звіти та публікувати їх на офіційному веб-сайті органу влади, або у місцевих ЗМІ.

Вимога звітування закріплена в статті 16 Закону України "Про статус депутатів місцевих рад". І хоча відповідно до законодавства форма звіту може різнитись, одним з найдоступніших методів є звіт на сайті міської ради.

Нажаль, традиційно більшість депутатів Чернігівської міської ради нехтують вимогою щодо звітування, ще менше публікує свої звіти на сайті міськради, щоб всі виборці могли з ним ознайомитись.

Наразі, звіт за 2018 ріку опублікували лише 4 депутати:

- Віктор Тарасов (фракція політичної партії «Демократичний Альянс» (ДемАльянс)»)
- Сергій Вакуленко (фракція політичної партії «НАШ КРАЙ»)
- Володимир Козир (фракція політичної партії «НАШ КРАЙ»)
- Ірина Березинець (фракція Чернігівської місцевої організації Радикальної партії Олега Ляшка).

У своєму звіті Віктор Тарасов зазначає, що за 2018 рік ним було прийнято на особистому прийомі 77 громадян у депутатській приймальні, котра розташована за адресою вул. Гонча, 57.
Загальна кількість поданих депутатом за 2018 рік депутатських звернень - 62. Подані вони були до різних структурних підрозділів Чернігівської міської ради, комунальних підприємств та центральних органів виконавчої влади, а також 6 депутатських запитів, оголошених під час сесій міської ради.
До свого активу Віктор Тарасов заносить також проведення ряду заходів спрямованих на забезпечення ефективної роботи громадського транспорту, створення та підтримку діяльності об'єднань співвласників багатоквартирного будинку (ОСББ), покращення інвестиційної привабливості та підприємницької діяльності в місті.

Сергій Вакуленко звітує, що ним було прийнято на особистому прийомі 464 громадянина та 988 громадян було прийнято його помічниками у депутатській приймальні, що розташована в Чернігівському ліцеї №32 за адресою: вул .Шевчука, 11,к.108.
За минулий рік депутат подав 102 депутатських звернення. Особливу увагу народний обранець приділяв заходам спрямованим на розвиток мікрорайону «Градецький».

Інший депутат від "Нашого краю" – Володимир Козир зазначив у звіті прийом 250 громадян та 528 громадян було прийнято його помічниками у депутатській приймальні, що розташована за адресою: вул.Борисенка, 39. Депутатом було подано 96 депутатських звернень. Решта інформації в звіті носить загальний характер.

Найбільш детальний звіт про свою роботу надала депутатка Ірина Березинець. За минулий рік депутатка пропустила дві сесії і одну комісію Чернігівської міської ради з поважних причин. Було подано два депутатських запити, проведено 83 прийоми, та взяла участь у 12 зібраннях громадян. У звіті Ірина Березинець перелічує все зроблене для свого округу №42(Подусівка), та загалом для містян по напрямках. Більше детально зі звітом можна ознайомитись на сайті Чернігівської міської ради.

Нажаль, решта депутатів проігнорувала можливість донести до громадян звіт про свою роботу за допомогою сайту міськради. Що звісно, не сприяє відкритості і прозорості діяльності народних обранців.

Також зазначимо, що до 28 лютого було опубліковано на сайті Чернігівської міської ради тільки два звіти – Сергія Вакуленка та Володимира Козиря. Вже пізніше на сайті з’явилась інформація щодо діяльності за минулий рік від Ірини Березинець та Віктора Тарасова.


Прес-служба ГО «Агенція міських ініціатив»

Останні новини Чернігівщини

У Чернігові пройшла консультаційна зустріч щодо монетизації локальних медіа під час війни 12:36

Монетизувати локальне медіа, навіть під час війни, цілком можливо. Дієвими порадами щодо збільшення прибутковості з чернігівськими медійниками поділилися медіаекспертки, засновниці видання Speka.Media Катерина Венжик та Юлія Даниленко під час консультаційної зустрічі у регіональному хабі Інституту масової інформації «Медіабаза. Чернігів», яка пройшла 16 березня.

У січні-лютому 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 1,4 мільярди гривень податків та зборів

У січні-лютому 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 1,4 мільярди гривень податків та зборів 10:32

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-лютий 2024 року надійшло 1,4 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,2 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

У Чернігівському районі поліцейські зупинили нетверезу водійку, вміст алкоголю в крові якої перевищував допустиму межу майже у 13 разів 10:27

Інспектори групи реагування патрульної поліції склали на правопорушницю адміністративний протокол за фактом керування транспортом у нетверезому стані. Загалом упродовж тижня поліція Чернігівського району задокументувала 30 фактів скоєння таких правопорушень.

 Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні

Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні 10:25

За фактом незаконного полювання правоохоронці відкрили кримінальне провадження. Тривають слідчі дії.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:19

Протягом минулої доби зареєстровано 7 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення та 6 пожеж. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини