Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 09:09:43

Комунальне господарство Чернігова вже готують до наступного опалювального сезону

18.04.2019   13:00Агенцiя

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 18 квітня ухвалив рішення «Про підготовку міського комунального господарства до роботи в осінньо-зимовий період 2019 – 2020 років».


Документом затверджено план заходів щодо підготовки житлового фонду, об’єктів комунального господарства і соціальної сфери до роботи в осінньо-зимовий період 2019-2020 років, а також склад міського оперативного штабу, який буде опікуватись цими питаннями.

Головою штабу призначений заступник міського голови Андрій Черненко, до складу штабу увійшли керівники всіх теплогенеруючих і всіх обслуговуючих комунальну сферу підприємств міста, а також управлінь міської ради, в підпорядкуванні яких є об’єкти ЖКГ і соціальної сфери.

Рішенням встановлені види, кількісні показники та граничні строки виконання заходів з підготовки до зими підприємствами та відповідальними особами.

Наприклад, у житловому господарстві міста для забезпечення нормальних умов експлуатації житлового фонду в зимових умовах силами КП «Деснянське», «Новозаводське», «ЖЕК-10», «ЖЕК-13»; ТОВ «Майас Сілтумс» та ОЖБК передбачено провести комплексну підготовку до зими 1769 житлових будинків.
А саме - відремонтувати за теплий період року:
    покрівель - 32 154 м2;
    міжпанельних швів - 8 624 мп;
    мереж теплопостачання - 328,1мп; 
    мереж гарячого водопостачання - 682,1 мп;
    систем холодного водопостачання - 1 915 мп;
    мереж водовідведення - 2 715мп;    
    мереж енергозабезпечення будинків (щитових) - 4851 (1443) мп/шт;
    опалювальних печей– 5 шт. 

Потрібно заготовити в достатній кількості піщано-сольову суміш, підготувати до роботи взимку всю наявну на підприємствах снігоприбиральну техніку та спецавтотранспорт.

Всі заходи по підготовці до осінньо-зимового періоду 2019-2020 років підприємства, які здійснюють управління або обслуговування житлового фонду загальною кількості 2117 одиниць, будуть проводити за рахунок коштів сплачених споживачами в межах цін на послугу з управління будинками або затвердженого тарифу.

За словами заступника міського голови Олександра Ломако, стан виконання заходів із підготовки до нового опалювального сезону проаналізують у серпні на одній із розширених нарад.

Наразі у місті Чернігові існує досить широкий спектр різноманітних форм управління житловим господарством. Зокрема, 348 багатоквартирнихжитлових будинків не перебувають в обслуговуванні підприємств, що підпорядковані Чернігівській міській раді. Вони обслуговуваються приватними підприємствами, співвласниками самостійно або шляхом створення ОСББ, а також підприємствами, які мають у своєму господарському віданні чи оперативному управлінні житловий фонд. Це ускладнює та обмежує можливості органів місцевого самоврядування у здійсненні контролюючого впливу та зборі статистичної інформації.

Разом з тим, з метою забезпечення належного рівня підготовки зазначеного вище житлового фонду до роботи в осінньо-зимовий період, відповідно до ціого рішення виконкому міської ради керуючому об’єднанням житлово-будівельних кооперативів (Прищеп В. М.), іншим надавачам послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, управителям багатоквартирних будинків, головам правлінь ОСББ, власникам відомчого житлового фонду пропонується до 15 вересня 2019 року надати управлінню житлово-комунального господарства Чернігівської міської ради копії Актів стану готовності теплового господарства житлових будинків до роботи в опалювальний період 2019-2020 роки, відповідно до території обслуговування, в обов’язковому порядку підписані теплопостачальною організацією та представником Державної інспекції з енергетичного нагляду за режимами споживання електричної і теплової енергії у Чернігівській області.


Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини