Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 05:21:48

Молодь має бути патріотично свідомою

18.04.2019   12:41Агенцiя

На цьому наголосила заступник голови Чернігівської ОДА Наталія Романова на засіданні координаційної ради з питань національно-патріотичного виховання при облдержадміністрації. Вона підкреслила важливість військово-патріотичного виховання, насамперед учнівської молоді.



— Квітень-травень – це активна пора організації військово-польових зборів, налагодження дієвої та системної комунікації навчальних закладів з військовими частинами. Тож маємо так скоординувати роботу, аби формувалася національна свідомість молоді, — зазначила Наталія Романова і нагадала: 24 квітня у Чернігові пройдуть урочисті проводи 50 призовників до лав Збройних Сил України.

Учасники зібрання, зокрема, обговорили плани з відзначення в області Дня пам’яті та примирення і 74-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА Ігор Слезко детально поінформував про заплановані заходи. Мітинги-реквієми, акції «Маки Пам’яті» та «Перша хвилина миру» у всіх районах області, флешмоб мистецьких колективів «Молитва за мир», виставка «Тріумф людини. Мешканці України, які пройшли нацистські концтабори» — ключове із запланованого.

Мова йшла і про соціальну допомогу учасникам антитерористичної операції та операції об’єднаних сил, членам їх сімей. Нині на обліку в Єдиному державному автоматизованому реєстрі осіб, які мають право на пільги, перебуває майже 12 тисяч учасників АТО та ООС.

Нагадаємо, на початку квітня внесені зміни до Програми соціальної підтримки учасників АТО/ООС, членів їх сімей, бійців-добровольців у Чернігівській області на 2019-2023 роки: кожному члену сім'ї загиблого (померлого) учасника АТО/ООС встановлено щомісячну матеріальну допомогу в розмірі 500 гривень. Окрім того, батьки загиблих отримуватимуть щорічну виплату у 5 тисяч гривень.

Значна увага приділяється психологічній реабілітації та оздоровленню колишніх бійців.

У ході засідання присутні проаналізували проведення інформаційно-просвітницьких, культурологічних заходів, націлених на популяризацію національної духовно-культурної спадщини та підвищення обізнаності громадян про видатних особистостей українського державотворення.

На завершення члени координаційної ради вирішили розробити систему якісних і кількісних показників ефективності проведених патріотичних заходів.


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини