Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 17 квітня, 00:06:16

КП "Новозаводське" обслуговує 488 будинків і 175 гектарів прибудинкової території

18.04.2019   09:11Агенцiя

Серед 488 будинків, яким надає послугу з управління КП «Новозаводське» Чернігівської міської ради, 30% збудовані до 1917 року. Це найбільша проблема підприємства, тому що більшість таких будинків через зношеність своїх конструкцій мають серйозні проблеми. Про це розповів керівник КП «Новозаводське» Віталій Морський.

Віталій Морський

Віталій Морський

Разом з тим, капітальні ремонти таких будинків – відповідальність співвласників. Підприємство замовляє висновки експертних організацій про те, що потрібно в першу чергу замінити в зношений будинках і скільки це буде коштувати. Скликає загальні збори і доносить цю інформацію до мешканців. А далі вирішувати долю свого будинку тільки їм.

У Чернігові для багатоквартирних будинків, у яких не створено ОСББ, але є потреба в капітальному ремонті, прийнята міська програма співфінансування в пропорції 50/50. Половину збирають співвласники, половину - міський бюджет. Якщо співвласники вирішують іти по цьому шляху, підприємство-управитель відкриває окремий цільовий рахунок, на якому збираються кошти.

На думку керівника КП «Новозаводське», розуміння співвласниками квартир своєї відповідальності за будинок поступово збільшується. Це видно й по тому, що в багатьох будинках мешканці стали активніше цікавитися його станом, утриманням, проведенням поточних ремонтних робіт. Помітну допомогу в цьому дає практика обрання мешканцями старших по будинку, яка почала відроджуватися. Це дуже допомагає в комунікації між підприємством та мешканцями.

За словами Віталія Морського, підприємство в будь-яку пору року намагається виконати всі сезонні та постійні роботи для утримання будинків і прибудинкової території в порядку. Про те, як воно це робить – дивіться в телепередачі «Серед тижня».


Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини