Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 19:28:22

Відбулася одноденна фахова майстерня для представників обласної та районних рад із застосуванням інноваційних можливостей для економічного зростання регіонів

17.04.2019   08:18Агенцiя

16 квітня у приміщенні адмінбудинку обласної ради було презентовано одноденну фахову майстерню на тему «Інноваційні можливості для економічного зростання регіонів: приклади та підходи до використання», в роботі якої взяли участь керівники районних рад та відповідальні працівники виконавчого апарату обласної ради.

Захід організовано в рамках Проекту USAID «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС), що впроваджується Асоціацією міст України у партнерстві з Українською асоціацією районних та обласних рад за фінансової підтримки USAID.

Модератором заходу виступила доктор наук з державного управління, експерт УАОРР, в.о. директора Інституту публічного управління та адміністрування Національної академії державного управління при Президентові України Ія Дегтярьова. Під час виступу вона акцентувала увагу на чинниках економічного розвитку регіонів, проблемах ведення бізнесу в Україні, серед яких найголовнішими є інфляція, корупція та політична нестабільність. За словами Ії Дегтярьової, економіка в державі не інноваційно спрямована, а більше зосереджена на вирішення соціально-побутових проблем. Разом з тим, вона назвала основні перешкоди щодо розробки і впровадження інноваційних підходів у регіональному управлінні України.

Програмою навчань передбачено обговорення актуальних питань із залучення інноваційних можливостей, необхідних для економічного зростання і розвитку регіону та шляхи їх вирішення. Також учасники заходу озвучили основні проблемні аспекти економічного розвитку територій, зокрема, йшла мова про реформаторські зміни у напрямку децентралізації, у сфері фінансів, охорони здоров'я, соціального захисту, інфраструктури, поштового зв'язку тощо.

Частково фахова майстерня відбулася в інтерактивній формі, де її учасники після презентованої теми мали змогу поставити питання модератору, подискутувати один з одним та обмінятися враженнями.


Відділ інформаційного забезпечення та зв'язків з громадськістю виконавчого апарату Чернігівської обласної ради

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.