Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 19:48:55

Розпочато прийом проектів бюджету участі

15.04.2019   09:33Агенцiя

Сьогодні, 15 квітня, стартує прийом проектів, які будуть змагатися за реалізацію в 2020 році в рамках бюджету участі (громадського бюджету). Проекти можна подавати до 31 травня включно.

Як відомо, Чернігів у 2015 році запровадив бюджет участі першим серед українських міст. А зараз вже важко знайти не те що велике – навіть районне місто, яке би не перейняло цей успішний досвід. Наше ж місто цього року приймає проекти вже вп’яте.

У рамках бюджету участі чернігівці самі спочатку пропонують, а потім більшістю голосів визначають, що, де і як у місті потрібно зробити. До 31 травня кожен може подати проект (кошторисом від 0 до 1,5 млн грн). Ті з проектів, які зберуть найбільше голосів у результаті загальноміського голосування у вересні, наступного року будуть виконані коштом міського бюджету. Положенням про бюджет участі визначено, що на їх реалізацію йде 1% планових надходжень бюджету поточного року. Цього року це майже 20 мільйонів гривень.

Щоби подати проект, потрібно заповнити електронну заявку онлайн-системі "Громадський проект" https://chernihiv.pb.org.ua/.

Після успішної реєстрації та внесення необхідної інформації про проект, його друкований варіант, згідно з додатком 1 до Положення про громадський бюджет (бюджет участі) у місті Чернігові (http://www.chernigiv-rada.gov.ua/budget/docs/15875), обов’язково подається до відділу звернень громадян міської ради за адресою: вул. Шевченка, 9.

Прийом проектів триватиме до 31 травня поточного року включно, з понеділка по п’ятницю, з 8.00 до 17.00. Перерва з 13.00 до 14.00.

Телефон для додаткових консультацій (0462) 677-064

Більше відомостей про міську програму громадського бюджету Чернігова та її виконання – у спеціальному розділі http://bit.do/ePqho на веб-порталі Чернігівської міської ради.

   
Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.